avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa? sau?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa? sau?

buna ziua tin sa va multumesc anticipat pt rasp pe care o sa mi le oferiti, sunt studenta la drept si am fost intrebata de un amic de o problema insa nu stiu sigur cu ce am deaface...sa incepem: mi-a spus k el are un dosar penal prin care a primit 5 ani cu suspendare....nu prea am inteles mare lucru de la el insa el este nedumerit pt k este plecat de 2 ani aproape din tara si parintii lui s-au trezit in in decursul verii acestea a mai comis 3 infractiuni...el nefiind in tara iar acestea le-ar fi facut in tara:) adik a furat dar nu e in tara:) mi se pare o aberatie...el insa este speriat deoarece a mai avut probleme cu legea si mi-a mai spus k sunt martori care au declarat k el a comis infractiunea....si a primit o cerere de aducere in judecata....este posibil? sa i se intample ceva atat timp kat el nu e in tara? doar pt k sunt niste declaratii mincinoase? si din cauza k are coada? multumesc astept un rsp
La drept v-a invatat despre cererea de"aducere in judecata" ?
Nu pot decat sa fiu de acord cu celelate observatii care v-au fost facute cu privire la modul in care ati formulat mesajul.
Acestea sunt problemele dvs.la care ar trebui sa reflectati pentru a le elimina.Totusi,se poate.
Consider ca prietenul dvs.minte si probabil, va minte cand afirma ca nu a fost in tara,iar faptele ar fi fost comise,probabil de"umbra lui".
Cert este ca astfel cum a afirmat d-na consilier,masura suspendarii executarii pedepsei va fi revocata si astfel va executa intr-un loc de detentie pedeapsa ce i-a fost suspendata conform art.81 c.pen. ca si pedeapsa/ pedepsele ce ii vor fi aplicate pentru noile fapte care i se imputa,situatie in care acesta va executa pedeapsa cea mai mare ce ii va fi aplicata.Este posibil ca magistratii sa ii aplice si un spor de pedeapsa deoarece conform art.37 lit.b c.pen.,acesta se afla in stare de recidiva postcondamnatorie
Perfect...multumim domnule mediator....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepse cu suspendare danutz30 danutz30 BUNA ZIUA...VA ROG SA MA LAMURITI CU O PROBLEMA...ANUL ACESTA 2011 AM PRIMIT O PEDEAPSA LA 3 ANI CU SUSPENDARE SI 2 ANI INCERCARE...!!! (vezi toată discuția)
Executare pedeapsa marius_1708 marius_1708 buna, am primit o condamnare de 2 ani si 6 luni definitiva,si mai am si o suspendare de 1 an .imi puteti spune cat trebuie sa execut.va multumesc (vezi toată discuția)
Poate fi pus in libertate??? monicacm monicacm buna seara, am revenit cu o alta intrebare.... o persoana arestata preventiv de aproximativ 2 luni, nu a fost eliberata pt ca ar putea \"contribui\" la ... (vezi toată discuția)