Deci,sa ne intelegem,este vorba probabil de o cerere de chemare in judecata probabil,insa e putin probabil sa fi fost finalizata urmarirea penala in cazul infractiunilor pe care se presupune ca le-a savarsit atat timp cat el nu a fost anchetat de organele de urmarirea penala....in lipsa invinuitului sau inculpatului urmarirea penala nu se poate realiza........deci nu are cum sa fie vorba de o cerere de chemare in judecata...e nevoie de mai multe detalii in ceea ce priveste cazul...daca o savrea,poate discuta direct cu mine ..ii dai adresa de mail si incerc sa il ajut...
In primul rand ca in art. 81 din C. penal, , alin 1 lit. a se prevede ca suspendarea conditionata se poate acorda atunci cand pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel mult 3 ani sau amenda. Deci i s-a aplicat aceasta masura, 3 ani cu suspendare la care se mai adauga 2 ani, deci 5 ani, interval de timp care constituie termen de incercare. Lucrurile ar putea sa stea insa putin altfel: sa i se fi acordat suspendarea executarii pedepsei, iar ulterior dispunerii acestei masuri printr-o hotarare definitiva , sa se fi constatat ca anterior el mai comisese si alte infractiuni . In acest caz, suspendarea executarii se poate anula, urmand ca infractorul sa execute pedeapsa intr-un loc de detentie.Sau este posibil ca tot in cadrul termenului de incercare si anterior plecarii sale din tara, el sa mai fi comis anumite fapte antisociale ( cu intentie) , caz in care devine incidenta revocarea suspendarii conditionata . Asa fiind, el trebuie adus in tara in vederea inlocuirii masurii suspendarii executarii cu masura executarii pedepsei intr-un loc de detentie.
sunt studenta la drept dar in ziua de azi greu mai gasesti pe cineva care sa invete pt atata tp kt vezi k unii se chinuie altii platesc nu-=ti mai vine...facultatea a devenit generala parerea mea
Daca imi permiti, am sa iti dau un sfat: in calitatea ta de studenta la drept, pentru a putea castiga respectul celor din jur, chiar si intr-un mesaj virtual, ai putea sa renunti la acest tip de scriere cu, K" inlocuind in acest mod cuvintele , deasemenea ai putea renunta la prescurtari:) Sa incerci apoi sa fii cat mai coerenta in exprimare, in asa fel incat cei carora te adresezi sa priceapa sau sa poata deduce ce anume doresti sa exprimi. Din relatarea ta , privind cazul prietenului, desi nu a fost chiar edificatoare, totusi, s-au putut trage unele concluzii. Nu te poate nimeni blama ca nu cunosti intocmai legea, mai ales daca sa zicem esti prin anul I sau II. chiar daca facultatea a devenit ,,generala", nu inseamna ca toti cei care dobandesc o diploma, vor deveni profesionsti. Pentru acest lucru este nevoie de competenta , iar ea se obtine prin invatatura:)Succes.
"mi-a spus k el are un dosar penal prin care a primit 5 ani cu suspendare"....deci.....ce intelegi tu din asta???a executat sau nu pedeaspa???