avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Capelă mortuară
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Capelă mortuară

Există lege specială pt. locația și constrirea capelelor mortuare ? Mă interesează dacă capela mortuară se poate construi pe teren intravilan sau numai într-un cimitir sau teren extravilan ?

Vă mulțumesc anticipat pt. răspuns !
Cel mai recent răspuns: PV2010 , utilizator 09:46, 24 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Nu as sti sa va raspund "pe lege", dar din ce vad eu, mai toate bisericile (situate in intravilan) au capele mortuare, prin urmare nu cred ca exista obligatia de a le face doar in cimitire/ extravilan.
Acum, mai apar si tot felul de reglementari locale. De ex. unele autoritati asociaza executiei capelelor aceleasi conditii ca pt cimitire, prin urmare impun o distanta de 50 m fata de locuinte/ artere mari de circulatie.
De asemenea, trebuie sa vedeti si ce reglementari are zona prin PUG-ul localitatii. Daca zona este de locuit, ar trebui sa ii schimbati regimul printr-un PUZ....

Numai de bine!
N.M.



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Capela mortuară este o construcție ca oricare alta. Nu are vreun regim special.
Aveți nevoie de aceleași acte ca pentru orice altă construcție. Se poate construi și intravilan (dacă PUG-ul permite), și extravilan prin realizarea unui PUZ.
Vă mulțumesc pt. răspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare casa mortuara camellia27 camellia27 Buna ziua, in cazul in care se doreste functionarea unei capele mortuare (intr-o cladire deja existenta - un depozit) intre case de locuit dintr-un cartier de ... (vezi toată discuția)
Trecerea din teren extravilan in teren intravilan MariaAna2211 MariaAna2211 Buna ziua, am si eu o problema legata de trecerea unui teren extravilan in teren intravilan , Precizez faptul ca pe terenul extravilan care se doreste a fi ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc (vezi toată discuția)