avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare auto persoana juridica catre persoana fizica
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare auto persoana juridica catre persoana fizica

Buna ziua,

Anul trecut am vandut o masina AMORTIZATA de pe persoana juridica catre o persoana fizica straina.

Am avut un control de la finante unde ei zic ca pretul de achizitie este mare ( adica pretul cu care am cumparat eu auto ) si ca pretul de vanzare este prea mic si sub pretul pietei, iar ca eu nu am o expertiza in acest sens ca sa dovedesc ca valoarea ei este cea din contract si valoarea de altfel pe care am facturat-o clientului.

Ati putea va rog frumos sa ma ajutati indicandu-mi articolul din lege care imi cere respectiva experitza ? sau am nevoie de acea expertiza ca sa vand autoturismul la un pret acceptabil pt mine ?

Ce doresc inspectorii sa faca este sa imi stabileasca ei un pret de piata la care eu sa platesc TVA.

multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: Monkk2 , utilizator 08:04, 15 Mai 2018
Buna ziua,
Pana la urma cum v-ati descurcat?
Ce au spus inspectorii si ce ati reusit sa faceti? Cred ca este un subiect extrem de interesant pentru orice firma care isi vinde masinile - noi vindem la fel, una dintre masini si am vrea sa stim care este acest prag sub care inspectorii pot spune ca vehiculul este sub pretul pietei.
Deasemenea daca firma este neplatitoare de TVA inspectorii pot dispune plata TVA??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism pe cabinet medical dupa amortizare completa tiberiu60 tiberiu60 Am achizitionat un autoturism pe cabinet medical individual in leasing. Leasingul s-a terminat Amortizarea completa a mijlocului fix s-a incheiat Pot vinde ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijl.fixe sub valoarea irinacosiba irinacosiba Buna seara! Am urmatorul caz: am avut pe firma o masina la valoarea de 20000 lei, masina care nu era amortizata integral. Am vandut masina la o valoare mai ... (vezi toată discuția)
Tva la achizitia unei masini pe firma Marius Iulian Ionescu Marius Iulian Ionescu Doresc să cumpăr o mașină și prețul este cu tot cu TVA. Ptr o firma noua neplatitoare de TVA ce înseamnă acest lucru și a doua întrebare..dacă firma ... (vezi toată discuția)