avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... abuz de incredere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

abuz de incredere

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu niste informatii privind plangerea la parchet privind abuzul de incredere. M am trezit azi cu o persoana care nu si-a exprimat calitatea pe care o are intr-o firma de unde am achizitionat un bun electronic in rate. M a intrebat unde este bunul achizionat si am raspuns ca l-am vandut ( am intarziat cu plata ratelor din motiv ca am ramas fara venit) si a spus ca daca vrea imi face plangere la parchet pentru abuz de incredere. Are voie sa faca asa ceva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariamem , utilizator 06:59, 23 Martie 2017
mi-au cerut o suma de 3100 lei pentru cateva luni, asta neinsemnand achitarea contractelor de credit si au spus ca daca platesc nu mai imi face plangere pentru abuz de incredere. Dar se poate face aceasta plangere atata timp cat eu am sa le dau bani? Ori vor bani ori ce vor de la mine? Stiti cumva daca s-a schimbat legea privind dobanda sau penalitatile din clauzele abuzive din contracte de credit? Mi se pare abuziva aceasta penalitate de 360la suta pe an si vreau sa ii actionez in judecata.
Stati linistita ca nu va face nimeni plingere la parchet,mergeti si dati le sau virati in cont cate 25-30 lei ,asa mai rar daca nu aveti ca sa nu zica ca, va sustrageti de la plata dar bunul n ar fi trebuit sa l instrainati iar acum chiar ar trebui sa platiti ,problema este ca Dvs stiati de acele dobinzi si le ati acceptat.Eu va recomand sa mergeti in cosultanta la un avocat ,va spune el ce aveti de facut.Daca aveti produsul dati le si terminati cu ei ca vreo 10 ani se vor tine de capul Dvs la Parchet nu se duc ei si daca merg le spuneti ca n ati avut alta posibilitate.Sa va asigure un loc de munca si le platiti datoria.,auzi abuz de incredere dar ce ar fi vrut sa crapati de foame? Adauga ei un procent mare la vinzare asa ca nu i pling
Multumesc pentru raspunsuri. Problema majora este cuantumul foarte mare rezultat din penalitatile de intarziere. Chiar daca le dadeam bunul inpoi cum am vrut de altfel, tot mi-ar fi cerut aceste sume din penalitati. Mi se pare ca incalca flagrant Legea 193/2000 privind aceste protectia consumatorului, cerand penalitati de 360% pe an. Eu am vandut acele bunuri tocmai pentru ca mi-au confirmat telefonic ca nu au nevoie de ele, iar din banii castigati am achitat rate de ei in valoare de 500 lei rata(transa). Oricat plateam imi spuneau ca mai am de plata zeci de milioane ca sa aduc contractele la zi si sa nu mai genereze penalitati de intarziere. Practic ma invarteam intr-un cerc de unde nu mai puteam iesi. Imi doresc sa ii dau in judecata pentru penalitatile abuzive considerandu-le clauze abuzive in contract. Ma poate ajuta cineva in acest sens cu niste sfaturi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumuturi ifn nerambursate, consecinte maciu72 maciu72 am luat un imprumut de la o societate ifn.mi-au acordat acest imprumut,fara ca eu sa fiu angajat.daca nu-l rambursez,ce pot pati?! (vezi toată discuția)
Abonament vodfaone mihairusu11 mihairusu11 Am facut un abonament la compania vodafone, de 25 eur/luna, am achizitionat si un telefon dupa care nu am mai platit abonamentul, Pot fi dat in judecata? Ce se ... (vezi toată discuția)
Abonament orange cyoby cyoby Buna ziua, vreau sa fac un abonament orange si sa iau de la ei un telefon la oferta. daca nu platesc abonamentul, ce poate sa imi faca ? sa ma inchida ?, nu am ... (vezi toată discuția)