Buna ziua.
O colega fost data afara in toamna anului 2016. A castigat in instanta datorita faptului ca firma nu i a acordat preaviz de 45 de zile cat avea ea in contract ci doar 20. si a fost reangajata. Din prima zi a primit preaviz de 45 de zile deoarece i s a desfiintat postul si firma nu are alte posturi disponibile. Poate castiga si a 2a oara ? E legal sa fie data in preaviz din prima zi cand s a reintors in baza unei hotarari judecatoresti ? Va multumesc anticipat de raspuns.
Ce poate invoca in instanță ca sa castige. atita timp cat postul ei a fost desfiintat si firma nu are alt post disponibil care sa corespunda cu pregatirea si experienta ei ? Ms mult...
Contestarea concedierii se poate face pentru :
- nerespectarea conditiilor de fond . Altfel spus, desfiinţarea locului de muncă nu este efectivă şi nu are la baza o cauză reală şi serioasă.
- nerespectarea conditiilor de forma. Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la durata preavizului, termenul in care poate fi contestata si instanta judecatoreasca la care se contesta.
Concediere abuziva
patricia84
Buna seara, am si eu o problema si am nevoie urgenta de ajutorul dumneavoastra. Am fost anuntat verbal de seful meu ca urmeaza a fi dat afara, iar calea ar fi ... (vezi toată discuția)
Restructurari
petruta88
Lucrez intr-o firma de 1.acum au venit si mi-au dat un preaviz si mi-au spus ca se restructureaza posturile de munca, inclusiv al meu, in conditiile in care in ... (vezi toată discuția)