avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum aflu daca sunt divortat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum aflu daca sunt divortat

Prietenul meu care locuieste in afara tarii a fost casatorit acum 3 ani in RO dupa care, el a plecat si ea a ramas aici. Lucrurile nu au mers cum si-au dorit si au ajuns la concluzia ca trebuie sa divorteze. Ea a promis ca divorteaza. Legatura s-a rupt total intre ei si acum, prietenul meu nu stie daca este divortat sau nu, nereusind sa o gaseasca. Situatie ridicola dar vrea sa-si refaca viata si are nevoie de hotararea de divort. De unde o poate obtine avand in vedere ca nu stie exact data la care ar fi avut loc divortul, nu are certificat de casatorie.
Avem nevoie de raspunsurile d-stra. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: miss_ra , utilizator 14:32, 16 Septembrie 2009
Ar putea merge la Oficiul Starii Civile unde s-a casatorit sa ceara o copie a certificatului de casatorie si , daca instanta a pronuntat o hotarare de divort, este trimisa si la aceasta institutie. In caz contrar puteti verifica la instanta de la domiciliul comun al sotilor (judecatorie) in opisul fiecarui an daca s-a depus o astfel de cerere. Mai puteti verifica dupa nume..la judecatoria din raza ultimului domiciliu comun al sotilor...si pe internet [ link extern ] .
Domiciliu comun nu au avut, deci trebuie cautat la judecatoria din raza domiciliului unde a locuit fata? Prietenul meu avea ceva informatii ca ar fi plecat de acolo(in Germania).
In cazul in care nu e divortat, cum trebuie sa procedeze?
Nu reusesc sa intru pe adresa data de d-stra, va rog sa o mai dati odata.

Va multumesc!
in cazul procedurii de divort, ambele parti primesc citatie la domiciliu .
daca sotia prietenului dvs ar fii divortat, trebuia sa primeasca citatie .
binenteles, se poate dispune si citarea paratului printr-un cotidian sau la usa instantei .
cred ca cel mai sigur ar fii sa verifice la oficiul starii civile , solcitand duplicat de pe certificatul de casatorie . acolo va primi lamuririle necesare .

in cazul in care nu s-a produs divortul partilor, prietenul dvs poate introduce dansul actiune de divort .
luati legatura cu un avocat .
Mergeti la judecatoria din localitatea unde s-au casatorit. Iar in legatura cu citatiile..sunt atatea situatii in care sunt lasate in cutia postala. Intrati pe google si tastati portalul instantelor...si puteti intra pe site.
Stiu ca acum este blocat datorita protestului judecatorilor, dar speram ca in scurt timp sa se revina...
buna ziua
ar mai fi o varianta si la registrul starii civile de unde s/a nascut verficat la duplicatul certificatului de nastere pe acel duplicat se fac toate mentiunile ,,casatorie,, ,,deces ,,
bafta

Alte discuții în legătură

O intrebare-cine ma poate ajuta!!! ContSters214924 ContSters214924 Salut.Am si eu o intrebare-cine ma poate ajuta! Sint din Republica Moldova si sint casatorita cu cetatean roman,sau eram casatorita dupa spusele sotului. El ... (vezi toată discuția)
Duplicat hotarare de divort pronuntat in lipsa Sylvian Th. Sylvian Th. Buna ziua! Va deranjez pentru o problema cu care ma confrunt de foarte multa vreme. Nu pot gasi o solutie pentru a intra in posesia unei hotarari de ... (vezi toată discuția)
Divort unul din soti plecat din tara stanceni stanceni Buna ziua As dori sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie: sunt casatorit de cateva luni si sotia mea a plecat din tara. Din cauza unor neintelegeri ... (vezi toată discuția)