avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Duplicat Hotarare de Divort Pronuntat in Lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Duplicat Hotarare de Divort Pronuntat in Lipsa

Buna ziua! Va deranjez pentru o problema cu care ma confrunt de foarte multa vreme. Nu pot gasi o solutie pentru a intra in posesia unei hotarari de divort,pronunta in lipsa mea in urma cu foarte multi ani (undeva in intervalul 1995 - 2000 / in perioada respectiva eu am fost plecat din Bucuresti si din tara). Pentru schimbarea buletinului imi este ceruta aceasta hotarare d edivort. Nu mai am nici posibilitatea sa iau legatura cu fosta sotie ( mentionez ca atat casatori la data respectiva si nici divortul ulterior,nu a implicat nimic special - partaje etc ) . La starea civila sector 4 ,unde a fost oficiata casatoria nu am gasit nici inscrisul in opisul de la acea vreme,ptr varianta eliberarii unui Certificat de Csatorie cu mentiunea de divort ( aceasta era o alta solutie propusa de catre cei de la Evidenta Populatiei ) . Ca atare,in prezent,nu stiu nici catre care instanta sa ma adresez si nici ce pasi ar trebui sa mai urmez,ca sa pot imtra in posesia unui inscris prin care sa fie confirmat respectivul divort. Mentionez ca la acea vreme,ea locuia in sectorul 3 iar eu in sectorul 4.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sylvian Th. , utilizator 10:58, 28 Ianuarie 2020
Ultimul domiciliu comun unde l-ati avut?
Instanta compententa este cea de la ultimul domiciliu comun, daca unul dintre soti mai locuineste pe raza acelei judecatorii, in caz contrar instanta competenta este cea de la domiciliul paratului!
Dupa ce ati determinat astfel instanta, mergeti la arhiva si intrebati!Este mai dificil daca dosarul este vechi si nu stiti nr de dosar insa insistati, va vor gasi si dupa nume!
Sau contractati servicii avocatiale, sa se ocupe acesta!
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Informația despre sentința de divorț o găsiți la Judecătoria de la ultimul domiciliu comun. Dacă nu găsiți informația, acolo, mai există varianta apelării la DEPAB (evidența persoanei).
Va multumesc pentru raspunsuri! Cu deosebit respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut hotarare divort shakuri shakuri Buna ziua. Scriu in numele unei cunostinte ce a divortat in urma cu 29 de ani in judetul Tulcea iar in prezent locuieste in jud Galati. Problema e urmatoarea , ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez sa pot intra in posesia mostenirii nicoletamihu nicoletamihu Am o problema mai delicata pe care incerc sa o rezolv de cateva luni, dar primesc mai multe variante, toate dificil de realizat. Este vorba de un apartament ... (vezi toată discuția)
Divort Cristina zamfir Cristina zamfir Buna seara! Vreau sa divortez de sotul meu cu care am un baietel de 1 an. Intrebarea mea este ce acte imi trebuiesc si cat ma costa de depun dosarul, si unde ... (vezi toată discuția)