Poate fi ales cineva ca Cenzor la asoc. de prop. nefiind membra, deoarece apartamentul este doar pe numele sotului, care este insa membru...?
Stiu ca se poate angaja Cenzor din afara asociatiei cu contract. Dar poate fi numit cineva Cenzor fara vreun contract? La noi nu exista buget pentru salarii...
Lasati doamna, ce sa mai vorbim cine cu cine se cramponeaza... Eu cunosc nshpe cenzori care nu au nicio treaba cu asociatia si fac cenzorat si treaba merge bine, merci. Abia acestia pot sa zic ca sunt impartiali in activitatea de cenzorat, insa vorba dvs.''vine" legea si ne da peste mana. Asa sa fie!
Eu am dat un sfat si-ii ca la popa...sa faci ce zice, nu cum face acesta...
Adevarul este ca nu se prea inghesuie cei care mai au abilitati in acest sens in activitati de cenzorat la asociatii de proprietari. Ai observat si in topic - daca se poate asa de voluntariat. Pai sa nu-i aduci un cenzor care sa negocieze de la 300-400 lei in sus? Nuuuu... moca, ca asa am fost invatati!
eu am fost solicitat acum cativa ani sa fiu cenzor fara retributie. Dupa vreo 3 ani, studiind piata acestei activitati, am solicitat o suma simbolica.
Dupa alti 2 ani am spus ca nu mai sunt dispus sa fac voluntariat si invit alta persoana sa-si asume aceasta responsabilitate.
Adunarea generala a fost de acord cu acea suma.
Din acel moment pot sa spun ca am simtit o responsabilizare crescuta.
Asadar, retribuirea unei activitati il responzabilizeaza pe cel care face activitatea.
Cum s-ar zice, trebuie sa simti asta pe propria piele.
Voluntariatul se aplica in cazul cauzelor nobile, sociale.
Motivarea numai prin aplauze =D>si felicitari :thumbup: nu va responsabiliza decat intr-o mica masura sau chiar deloc.
Voluntariatul antedecembrist nu intra in discutie, atunci se aplicau regulile de mai sus.
Pentru a obtine rezultatele scontate trebuie ca omul sa fie motivat, daca il motivezi insuficient vei avea rezultate insuficiente, daca nu il motivezi, nu vei avea rezultate.
Nu trebuie sa lucrezi in resurse umane ca sa ajungi la concluzii simple.