avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Oug 195/2002 art.102. Alin 1
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Oug 195/2002 art.102. Alin 1

Buna seara,
Am primit proces verbal intocmit in 7 martie 2017, cu amenda de 9 puncte(1305 lei), pentru urmatoarea fapta (incadrata in oug195/2002 art 102, alin.1, pct.14):
"Necomunicarea la cererea politiei mun buc, a datelor de identificare a persoanei careia i a fost incredintat autoturismul spre a fi condus spre drumurile publice depistat stationat la coltul intersectiei 'spl indep.' in data de 13.10.2016. "
Adica in urma cu 6 luni.

Procesul verbal are doar semnatura agentului constatator.
Analizand ce scrie in proces si anume necomunicarea datelor la cererea lor, am ajuns la concluzia ca nu a existat aceasta cerere. Alta nelamurire este de ce au presupus ca masina ar fi fost incredintata altcuiva?
Nu stiu cum sa procedez mai departe, avand la dispozitie cele 15 zile de
contestatie in momentul de fata.
As dori un sfat sau o indrumare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:18, 23 Martie 2017
Faptul ca a existat aceasta cerere trimisa dvs. trebuie demonstrat de politie. De regula politia expediaza astfel de documente oficiale prin posta astfel incit sa existe semnatura destinatarului, drept confirmare de primire. Normal ar fi fost ca si PV sa fi fost receptionat in acest mod.

Daca sunteti ferm convins ca nu ati primit niciodata o instiintare pentru a va prezenta la politie pentru comunicarea respectiva, depuneti plingere contraventionala in acel termen de 15 zile de la data postei, de pe acel plic in care v-a venit PV. Plicul pastrati-l e o proba importanta pe care ar trebui sa o anexati in copie la plingere (sa se vada in copie data postei ).Platiti jumatate din minimul amenzii,ca sa aveti o asigurare,in caz de pierdeti procesul.

Daca nu va deranjeaza timpul pierdut (luni de zile), faptul ca trebuie sa va formulati atent acea plingere, sau eventual sa apelati la serviciile unui avocat (in faza de apel este obligatoriu), mergeti mai departe.

Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate considera indeplinita procedura de afisare fara prezenta unui martor? CalinPascan CalinPascan Buna, Am o nelamurire in ceea ce priveste procedura de afisare, si anume: in data de 16.08.2017 (conform PV de indeplinire a procedurii de afisare) a fost ... (vezi toată discuția)
Refuz comunicare date politie Sorin112233 Sorin112233 Buna seara! V-as fi recunoscator daca ma puteti ajuta cu un rapsuns.Am intrebare care suna cam asa: am permis,detin un autoturism. Intr-o zi autoturismul pe ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix costy31 costy31 am primit acasa un PV cu amenda de la un radar fix precum am condus in localitatea respectiva cu 75 km/h pe un drum unde era limita de 50 km/h.data era ... (vezi toată discuția)