Conform Codului Muncii,concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
i) pe durata efectuarii concediului de odihna. dar?! (2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii. Deci impoprtant este cauza care a fost justificata in decizia de concediere pe care ati primit-o. Daca unitatea respectiva nu a suferit o reorganizare judiciara sau a fost falimentata in conditiile legii decizia de concediere este ilegala ,in acest caz puteti sa actionati unitatea respectiva in instanta . Mult succes!
Cf art. 60 (1) lit. i) din Codul muncii, concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata efctuarii concediului de odihna.
In privinta concediului fara plata, acesta determina o suspendare a CIM prin acordul partilor (adica salariatul a solicitat iar conducerea a fost de acord si a aprobat). Ca atare, nu se pot face concedieri in aceasta perioada.
1. Restructurari de posturi se pot face oricand angajatorul considera necesar si elicient pentru el acest lucru.
2. Cum au spus si colegele mele, nu se pot face concedieri in anumite conditii dar dupa ce dispar aceste conditii se pot face concedieri.
3. Dupa ce termina CO salariatul poate fi concediat (cu respectarea procedurii legale).
Preavizul
IOANA1111
Daca ma aflu in perioada in care mi se acorda indemnizatie pt. cresterea copilului (ctr. de munca fiindu-mi suspendat) pot primii preaviz , de la firma la care ... (vezi toată discuția)