avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Buna dimineat. Am o noua problema. Ieri am emis decizie de comisie de disciplina si decizie de suspendare CIM pe perioada cercetarii disciplinare. Astazi angajatul a depus cerere de incetare cu acordul partilor.Care sunt pasii? Fac decizie de incetare suspendare si apoi de incetare CIM? Mentionez ca nu am convocat angajatul pentru cercetare disciplinara, n-am avut timp.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:45, 16 Septembrie 2009
Conducerea unitatii poate sa nu fie de acord cu cererea salariatului. Si apoi emiteti si convocarea.
Daca nu l-ati convocat la comisie de ce i-ati suspendat CIM?

Ptr ca in acest moment ati suspendat CIM unui salariat care nu stie de ce are CIM suspendat si nici nu stie ca este propus ptr cercetare disciplinara.
Cele 2, decizia de suspendare si convocatorul, trebuiau sa mearga impreuna.

Veti anula decizia de suspendare CIM si veti face decizia de incetare raporturi de munca.
Revin

Daca nu sunteti de acord cu incetarea raporturilor cu acordul partilor salariatul poate veni cu demisie. In acest caz nu veti mai avea ce sa faceti ptr ca este un act unilateral de vointa a salariatului.

Nu stiu ce fapta a savarsit salariatul (care oricum este supus prezumptiei de nevinovatie!) dar credeti ca veti rezolva ceva in cele 15 zile de preaviz (in cazul demisiei)?
clio06: Cercetarea disciplinara este declansata din momentul emiterii deciziei de imputernicire. Ca urmare, decizia de suspendare este emisa legal. Apoi, daca se constata nevinovatia salariatului, acesta va beneficia retroactiv de drepturile de care a fost privat pe perioada suspendarii. Iar angajatorul nu este obligat sa fie de acord cu cererea de incetare a CIM facuta de salariat.
Edit: termenul de preaviz in cazul demisiei va fi suspendat pe perioada suspendarii CIM, urmand sa curga dupa incetarea suspendarii.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
pakos, utilizator
M-am exprimat gresit. Nu i-am comunicat convocare la cercetare. Urma in dimineata acesata sa-i comunic si convocarea si decizia de suspendare, emisa ieri cu efecte din 16.09. Suntem de acord cu cererea de incetare.

Alte discuții în legătură

Suspendare cim, demisie, cercetare prealabila rrramor rrramor Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati in urmatoarea problema: s-a descoperit ca un angajat al firmei vindea produse catre firma noastra, prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dana state dana state La multi ani! Anul nou sa va indeplineasca toate dorintele! Am o mica problemuta: O angajata care a stat in concediu de crestere copil in varsta de pana ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cim absente nemotivate preaviz madina71 madina71 Buna ziua! As avea si eu nevoie de putin ajutor in urmatoarea problema: Un angajat absenteaza de la 1 august, fiind in preaviz pana la data de 15 august, ... (vezi toată discuția)