avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Metri cubi de apa calda in plus
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Metri cubi de apa calda in plus

Buna ziua! Am o problema legata de metri de apa declarati si cei platiti. Luna aceasta mi-au aprut 9 metri de apa calda declarati in loc de 2 cat am declarat de fapt. Si nu e prima data cand patesc la fel. Mi-au spus ca a fost o diferenta pe care nu au observat-o pana acum, ceva de genul asta. Si anul trecut cand i-am intrebat mi-au facut niste calcule cum ca eu le eram datoare cu cativa metri de apa calda si ei cu apa rece si "sa o lasam asa". Recunosc ca fiind vorba doar de vreo 3 m am lasat-o asa. Dar acum sunt 7m, nu stiu cum si unde sa fac o verificare. Mi-au spus ca anul trecut nu am declarat nimic ultimele 4 luni, le-am demonstrat prin foaia pe care o semneaza ei luna de luna ca am declarat. Cum ar trebui sa procedez ca sa fac o verificare? Nu mi se pare normal sa existe diferente, mai ales atat de mari intre ce declar si ce imi apare. Si culmea ca luna asta la pierderi de ap calda pe scara a fost 0, ca niciodata, deci s-au regasit la mine zic eu :D
Cel mai recent răspuns: Caramica , utilizator 14:34, 24 Martie 2017
Exista o evidenta a consumurilor , astfel ca puteti verifica pe acel tabel si cititi contorul impreuna cu administratorul la data verificarii. Se va face regularizarea. In general consumul indicat in factura nu concorda cu cel dat de locatari, astfel ca diferenta este achitata de toti locatarii.
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 puteti solicita oficial presedintelui de asociatie sa va justifice modalitatea de impunere supliment consum apa
Avand n vedere diferenta de clasa de precizie intre apometrele individuale clara a sau B si apometrul de bransament clasa de precizie C sau D,intotdeauna vor rezulta diferente intre total indexi declarati si factura
Da, diferentele se trec in rubrica separata si sunt impartite la toti locatarii. Dar ma refer la rubrica in care scrie clar metri declarati. Cei care rezulta ca diferente din pierderi sau alte motive ii inteleg si nu i-am contestat niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre consumul apa rece citit de coducerea asociatiei si cel facturat de apanova m.belu m.belu Consumul de apa rece citit de conducerea Asociatiei de Proprietari nu corespunde cu consumul facturat de APANOVA: exista o diferenta de plus 140 metri cubi apa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)
Apa platita si trecuta in plus pe tabelul care vine de la asociatie alexandrasmyrnaios alexandrasmyrnaios Buna ziua , De cativa ani mi se trece la consumul de apa pe lista care vine de la asociatie 2 sau 3 metri cubi de apa in plus pe motiv ca sunt pierderi care ... (vezi toată discuția)