avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea mostenirii cu decedatul parte intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea mostenirii cu decedatul parte intr-un proces civil

Tatal meu parte (pirit) intr-un proces civil (apel), a decedat. Instanta a suspendat procesul. Partea reclamanta a facut recurs pt. stabilirea mostenitorilor tatalui meu (anexa 24, care le-a fost eliberata de primarie?!) .Curtea de apel a hotarit continuarea procesului cu mostenitorii indicati in anexa 24. Familia s-a prezentat la un notar in urma cu 2 saptamini.,pentru a deschide succesiunea dupa tatal meu.
Notarul a fost informat de procesul pe rol . Acesta a spus ca nu se poate face suscesiunea dupa tatal meu pina nu se termina procesul in care noi suntem mostenitori.

Intrebarea mea este :
cine a gresit ,instanta cind a declarat mostenitorii decedatului , fara ca acesteia sa deschda procedura de succesiune sau notarul ?
Inca o intrebare :
Anexa 24 se poate elibera si altor persoane, decit celor implicate direct intr-o mostenire?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tucagh , utilizator 12:07, 24 Martie 2017
Nu a gresti instanta,procesul continua cu mostenitorii,anexa 24 se elibereaza doar partilor implicate in dezbaterea mostenirii(notariala sau judectoreasca)
Procesul poate continua cu mostenitorii introdusi in cauza!
Va multumesc pt. raspuns si mai ales pt. promtitudine.
Daca spuneti ca numai partile implicate in dezbatere pot obtine anexa 24, inseamna ca cine a eliberat acest inscris a comis o ilegalitate? Subliniez , mostenitorii tatalui meu nu au facut nici un demers de obtinere inscrisuri pt. deschidere dosar de succesiune, inainte de repunerea pe rol a cauzei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Vasile MARIAN Vasile MARIAN la moarte tatalui ( 1977) nu sa facut succesiune in 2008 luna noiembrie mama mea a decedat raminind mostenitori 6 frati din care unul locuieste la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)
De unde iau anexa 24 ? ce acte imi trebuie ? cornaca cornaca Va rog nu ocoliti. La judecatorie mi se cere- ANEXA 24 - De unde iau eu aceasta anexa ? Ce acte imi trebuie pentru a obtine acesata anexa 24- Locuiesc in ... (vezi toată discuția)