Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta : bunica mea paterna a decedat in 1994, dar pana acum nu s-a dezbatut succesiunea. In prezent sunt in viata ambii copii ai bunicii, respectiv tatal meu si sora lui, care au varsta de 84, respectiv 81 de ani
Precizare : Sora tatalui meu (vaduva) locuieste la fiica ei, dar fiul ei i-a "arestat" toate actele ei (certificat de nastere, de casatorie, etc ) si, in plus titlul de proprietate al bunicii. Varul si verisoara mea nu-si vorbesc si nu se pot obtine actele de la el.
Avand in vedere problemele prezentate mai sus, va rog sa-mi spuneti cum putem notifica primaria satului respectiv si oficiul de cadastru astfel incat sa-l impiedicam pe varul meu sa demareze orice actiune gen : promisiune de vanzare a casei si terenului bunicii, sau alta actiune asemenea.
In plus va rog sa-mi spuneti daca putem notifica notariatul zonal despre cine sunt mostenitorii de fapt ai bunicii, astfel incat sa nu se intample vreo escrocherie. O simpla scrisoare catre notar este suficienta? Sau o declaratie data de mostenitori in fata acelui notar?
Mostenitorii pot solicita copii( duplicate ) de pe acte (acte de stare civila si acte de proprietae ) si pot dezbate succesiunea. In lipsa lor nimeni nu poate folosi acele acte. Notificarile de care faceti vorbire nu sunt posibile.
Mostenire
simpaty20
bunicul meu a murit si au ramas in viata bunicamea si 2 copii cum se imparte mostenirea? mentionez ca bunicamea e trecuta si ea in acte va rod astept raspuns ... (vezi toată discuția)