as vrea sa stiu daca, in cazul in care nu are act de resedinta in strainatate, reclamantul poate fi reprezentat la divort.
in practica se admite sa faci dovada cu alte probe decat act de resedinta???
reclamnatul are intr-adevar, contract de munca, e posibil sa fi incheiat si un contract de inchiriere.
Art. 614
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
procedura divortului este una speciala , ce implica prezenta obligatorie a partilor.
exceptie fac situatiile prezentate de colegul meu .
daca nu are resedinta deci in alt stat, persoana in cauza nu poate fi reprezentata in cadrul procesului de divort , ci va trebui sa se prezinte personal .
daca de ex cererea de divort se intemeiaza pe acceptul partilor , divortul se poate pronunta si la primul termen .
depinde de mai multe aspecte : sa nu existe copii minori, daca se pune problema partajului , etc .
multumesc, asta stiam si eu. vreau sa stiu, pentru ca nu am experienta, daca poti dovedi cu alte probe resedinta sau numai cu un document de resedinta.ma refer la rspunsul dat de avluci.
nu are copii minori, este un divort din vina paratului.
Judecata in lipsa mea
jus7m
am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)