avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Dubla impozitare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Dubla impozitare

Buna ziua . Am un laborator de cofetarie si un mic spatiu de vanzare in fata . Ca si suprafata totala am 160 m2 din care 20 mp spatiu vanzare . In spatiul de vanzare am 2 mese si 6 scaune . Cand am fost sa depun documentatia pentru aviz functionare nu mi-a fost acceptata deoarece nu aveam pe adresa respectiva codul CAEN 5610 - restaurante - la care se incadreaza cofetaria ?!? Dupa obtinerea codului am mers inapoi la Primarie si ... 2500 RON taxa pentru ca suprafata totala depaseste 100 m2 . Eu mesele respective le tin mai mult pentru a lua loc clientii in momentul in care lasa o comanda pentru nunta , botez , etc . In mod cert nu vand de suma asta intr-un an celor care mananca in cofetarie . A mai platit cineva la fel ? De la Primarie m-a sfatuit sa scot mesele din poza si sa ma " descurc " cu cei care vin in control .
Cel mai recent răspuns: COLLAGE , utilizator 13:52, 6 Aprilie 2017
Pana la urma s-a ajuns la un compromis : delimitarea spatiului de vanzare fata de laborator rezultand astfel o autorizatie de functionare pe alimentatie publica si o taxa de 1000 ron pentru spatiul de vanzare si un aviz program de functionare pentru laborator cu o taxa de 80 ron . DA TOT NU E CORECT !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen vasi49 vasi49 Va rog sa-mi spuneti ce cod CAEN corespunde unei astfel de activitati: -Prepararea si comercializarea ,exclusiv la pachet,de pizza,paste(preparate din ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare pentru un fast food Ana1987 Ana1987 Care sunt autorizatiile necesare pentru comercializare produse fast food in cadrul unui local care este o ceainarie, dar vrea sa isi extinda profilul de ... (vezi toată discuția)
5610-restaurante vasi49 vasi49 In codul CAEN 5610-RESTAURANTE sunt incluse unitati alimentare cu mese(restaurante,etc.) si unitati alimentare fara mese gen chiosc,patiserie,etc.Taxa de ... (vezi toată discuția)