avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de comodat trebuie legalizat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de comodat trebuie legalizat?

Buna ziua.
In prezent am un contract de comodat intre mama mea si mine pentru un autoturism. Acesta nu este legalizat.
Acum eu vreau sa parasesc tara cu acel autovehicol.
1. Este valabil si in afara tari daca nu este legalizat?
Mama mea nu este in tara si nici un notar nu imi legalizeaza contractul daca nu este si ea prezenta.
Pentru a iesi din tara cu un vehicul inmatriculat pe numele altei persoane trebuie sa aveti asigurare RCA si ITP valabile, certificatul de inmatriculare si permisul de conducere.

[ link extern ]
Contractul de comodat sau imprumutul de folosinta este un inscris sub semnatura privata pentru care se cere doar forma "ad probationem" in ceea ce priveste proba, nu si forma "ad validitatem" (autentica, la notar), indiferent ca vorbim de masina, casa sau alte bunuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat, sub semnatura privata. Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Am inteles de la cineva ca noul Cod Civil, permite incheierea contractelor de comodat si fara ca acestea sa fie facute la notar. Am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea legala a unui contract donatie scris de mana GSA GSA In 1994 tata si mama mi-au donat un apartament in Bucuresti printr-un Contract scris de mana. Acest Contract este semnat de inca 2 martori prezenti atunci, de ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru scoaterea autovehiculului din tara? CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am un opel astra, autovehicul pe care il folosesc eu. Masina este inmatriculata pe bunica mea, RCA-ul fiind ~1/4 mai mic decat daca ar fi ... (vezi toată discuția)