Pot da in judecată un ziar online pentru ca au scris numele meu intr-un articol, au scris niște lucruri neadevărate despre mine ,au folosit poza mea iar după apariția articolului am primit injurii pe chat din partea unor persoane necunoscute !?
In opinia mea puteti sa actionati in instanta societatea care a publicat respecivul articol, solicitand instantei sa constate caracterul ilicit al faptei savarsite de catre societate si aplicarea uneia dintre urmatoarele masuri:
a) Obligarea autorului, la publicarea hotararii de condamnare (a autorului in actiunea Dvs.);
b) Orice alte masuri necesare pentru incetarea faptei ilicite (sau de acoperire a prejudiciilor cauzate dvs.)
In ipoteza in care puteti proba ca ati suferit un prejudiciu prin faptul ca a fost publicat acel articol, puteti solicita instantei sa oblige societatea sa va achite despagubiri (daca veti putea proba prejudiciul si daca se constata ca fapta societatii are un caracter ilicit).
In ultima ipoteza este necesar sa actionati (in opinia mea) in termen de cel mult 3 ani calculat de la data la care ati constatat fapta prejudiciabila a Societatii. In ipoteza in care alegeti actiunea in instanta impotriva societatii prin care solicitati acordarea de despagubiri, va fi necesara achitarea unei taxe de timbru, calculata la valoarea pretentiilor Dvs.