avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit persoana cu disabilitati
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit persoana cu disabilitati

Buna seara,

Am achizitionat recent o masina care are numere de Olanda si pe care sunt nevoit sa o inscriu in Romania. Tatal meu are gradul 1 de vandicap grav si voiam sa intreb daca este scutit de asigurare si de impozitul anual ce trebuiesc platite. Mentionez faptul ca masina nu este adaptata conditiilor lui motorii si faptul ca intreb acest lucru nu doar pentru a incerca sa scutesc printr-o asemenea fapta plata celor necesare. Am facut un efort financiar considerabil pentru a lua acea masina pentru ca el nu se poate deplasa astfel si nu aveam masina in familie. O ultima intrebare ar fi aceea daca el ar fi afectat in vreun fel in ceea ce priveste gradul de invaliditate (sa i se schimbe), sau suma primita ca pensie daca figureaza cu o masina pe numele lui.

Cu stima.

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu invaliditate grad 1. Kamyy Kamyy Buna seara,am o intrebare cu privire la achizitionarea unui autoturism.Sotul meu are pensie de invaliditate grad 1,daca cumparam o masina si o inscriu pe ... (vezi toată discuția)
Scutiri de taxe locale cojocri61 cojocri61 Sotia mea este incadrata in gradul de handicap grav.Vreau sa stiu daca sunt scutit de taxe pe cladiri, teren si masina deoarece eu figurez in evidete ca ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale pentru persoanele cu dizabilitati (scutire impozit auto) tiberiusmunteanu tiberiusmunteanu Buna ziua , Sunt persoana incadrata in grad de handicap 2 accentuat (amputatie brat drept) si detin in propietate un autoturism care are ca dotare cutie ... (vezi toată discuția)