avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se poate prescrie o datorie si cind
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se poate prescrie o datorie si cind

Dacă am avut un credit luat de la o banca
si nu am mai platile si ma pasat firma de recuperării si aceasta din urmă a trimis la locul meu de muncă după zece ani o înștiințare de propriree poate întîmupabanca cit timp se prescrie o datorie la banca?
Cel mai recent răspuns: deliavio , utilizator 09:28, 26 Martie 2017
Datoria la bancă se prescrie in 3 ani .Adica daca timp de 3 ani nu ai mai platit nimic iar banca nu te-a dat in judecata pentru a-si recupera datoria ,banca pierde dreptul sa te mai execute silit prin a te da in judecata.
Multumesc pt răspuns,dar am primit la locul de muncă o înștiințare de proprire pe salar de la o firmă de recuperării.
de la firma sau de la executor? depuneti contestatie la executare in instanta in termen de 15 zile de cand ati stiut de poprire. Invocati prescriptia.
De la executor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Alooo instanta ? care este adevarul pana la urma ? Gyna Gyna Am citit pe aici atatea incat imi explodeaza capul ! Vreau adevarul !Datoriile vandute de banci camatarilor recuperatori si castigate in instanta dupa 10 ani ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara notificare mary7 mary7 Ce legi s-au incalcat de catre un birou executor judecatoresc atunci cind au inaintat la judecatorie incuviintarea executarii silite fara a notifica intr-un ... (vezi toată discuția)