avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... comunicare raspuns la intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

comunicare raspuns la intampinare

Buna ziua,
Dupa cum prevede ncpc, in mod normal, raspunsul la intampinare nu se comunica.
Avand in vedere ca locuiesc in strainatate si nici nu am pe cine imputernici, exista vreo posibilitate sa cer instantei sa mi se comunice raspunsul la intampinare, precum si alte eventuale dovezi pe care le depune reclamantul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:24, 24 Martie 2017
Buna seara,
Da puteti dar puteti sa va angajati un avocat si atunci acesta va poate reprezenta interesele.
Actele de procedură se comunică conform art. 154 cod procedură civilă. La aliniat 4-6 din art. 154 se menționează modalități în care se pot comunica actele de procedură. Faceți o cerere către instanță.
Faptul ca locuiti in strainatate nu este cu nimic diferit de faptul ca ati locui la 400 km de locul instantei de judecata.
Cu avionul puteti ajunge mai repede decat cei din tara...avand in vedere cum se circula in Romania...daca locuiti in Europa...

In consecinta, aveti aceleasi drepturi ca cei care locuiesc in alta localitate fata de locul unde are loc procesul.

Cea mai simpla modalitate de a rezolva problema dvs. este sa angajati avocat care sa mearga la dosar.
Puteti face si procura notariala dar ar dura cateva zile pana sa ajunga originalul la persoana neavocat si probabil ca ar fi cam acelasi cost daca doriti doar xerox dupa raspunsul la intampinare.
Este bine sa stiti ca este posibil sa fi fi depus si inscrisuri si de aceea este recomandabil sa mearga o persoana la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatar pt divort si intampinare hella hella Buna ziua! Am 2 intrebari la care sper sa pot primi raspuns. Sunt casatorita din 2006 si avem un copil de un an. Am depus actiune de divort din culpa comuna. ... (vezi toată discuția)
Intampinare fond goplanet goplanet Art. 205 alin.(2)NCPC ----- Întâmpinarea va cuprinde:............................ Dacă pârâtul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales ... (vezi toată discuția)
Intampinare la chemarea in judecata (strainatate) anamaria46 anamaria46 Buna ziua, Zilele trecute am primit o comunicare adresa prin care sunt chemata in judecata la Judecatoria Tecuci. Precizez ca locuiesc in afara tarii, iar ... (vezi toată discuția)