avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot recupera un teren?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot recupera un teren?

Matusa mea are un teren, obtinut prin act de vânzare de la bunica încheiat în 1998, dar la primărie are trecut in rol si terenu de langa adica si terenul tatalui meu .in schita cadastrala atasata actului de vânzare îl are trecut pe tatăl meu ca proprietar , vecin, la dezbaterea mostenirii dupa bunicul nu este declarat si acest teren.deci bunica declara ca ea si bunicul aveau doar terenu pe care îl vinde matusii dupa ce copiii semnează ca renunta la el.Cum pot recupera terenul tatălui meu, pe care matusa nu are act, ,dar la primarie si l-a trecut în rol?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:08, 25 Martie 2017
In principiu trebuie sa faceti dovada a doua chestiuni, unu, titlul dreptului de proprietate asupra terenului si doi, transmisiunea dreptului de proprietate de la tatal dvs catre dvs.
Restul sunt amanunte (ex: taxe de timbru, alte dovezi, hartiute, avocat, etc).
Dar am spus ca la dezbaterea mostenirii nu a fost declarat decât terenul matusii nu si a tatălui meu. Desi terenul exista in realitate in acte terenul tataluui meu nu este mentionat, iar matusa desi nu are act pe terenul tatălui si l-a trecut pe rol la primarie
Dupa cum v-am spus, daca sunt indeplinite cele doua conditii expuse mai sus, puteti trece la dezlegarea amanuntelor, intre care si cand, cum s-a dezbatut succesiunea, daca tatal dvs este sau nu decedat acum, daca tatal dvs era sau nu decedat la data dezbaterii mostenirii bunicului, daca, cand, cum si cine a renuntat la mostenirea bunicului, samd.
Va recomand, pentru o mai buna comunicare, sa va adresati cu actele in mana unui notar, care va pune totul pe o hartie si va poate oferi solutia potrivita. Apoi veti putea analiza in balanta valoarea terenului si efortul ce trebuie facut pentru "recuperarea" lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire Luca Dorina Luca Dorina Buna seara, Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de ordin juridic: Bunicul meu din partea tatalui a decedat in 1983, tatal meu (fiul) ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune ,acte de proprietate lory29 lory29 va rog sa ma ajutati am fost la 4 notari pana acum si nu se potrivesc parerile am mai multe situatii : 1) 8 ha teren arabil cu titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)