avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... succesiune dupa testament
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

succesiune dupa testament

Buna ziua,
Tatal meu a facut la notariat un testament pt. un copil prin care spune ca dupa moartea sa acest copil devine proprietar , mentionand in testament ca mai are doi copii.Acesti 2copii nu au stiut in timpul vietii tatalui despre testament.
Se mai face succesiune in acest caz ?
Se poate ataca acest testament de cei doi copii si cum?
Mentionez ca testamentul este facut in fata notarului de catre tatal meu fara nici un martor prezent. Nu a fost prezezent nici copilul pentru care a facut testamentul.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mitu , utilizator 17:29, 25 Martie 2017
Buna ziua,

Copii sunt mostenitori rezervatair, deci nu pot fi dezmosteniti total. Daca acest testament ii dezmosteneste atunci da, poate fi atacat in instanta si se poate face succesiune in instanta.

Succes,
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desmostenire hustiu_cristina hustiu_cristina Daca un parinte desmosteneste un fiu in timpul vietii ,fiul poate ataca acest fapt? (vezi toată discuția)
Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)
Succesiunea tambur tambur Tatal meu a cumparat un apartament dupa decesul mamei si apoi s-a casatorit si i-a facut acesteia un testament pe acest apartament,apoi dupa 6 ani atat tatal ... (vezi toată discuția)