avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce trebuie sa fac pentru a fi despagubit in cazul unui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce trebuie sa fac pentru a fi despagubit in cazul unui furt?

Mentionez ca dosarul este deja pe rolul instantei judecatoriei sectorului 3 Bucuresti, pentru bunul sustras exista document doveditor de proprietate, m-am constituit parte civila in proces, judecatorul m-a intrebat si eventualele pretentii financiare pentru daune morale pe care le-am estimat si comunicat acestuia.
Intrebarea ar fi, pana la urmatoarea sedinta din 18 Aprilie, impreuna cu paratul care momentan este sub control judiciar si care a comunicat faptul ca va fi reprezentat de un avocat ales, eu ar trebui sa fac ceva procedural pentru a fi despagubit? Ar trebui sa achit pana atunci vreo taxa de timbru, etc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alin.zaharia , utilizator 14:29, 26 Martie 2017
Nu, nu trebuie sa achitati nicio taxa.
Iar in ceea ce priveste despagubirea, mi-e greu sa cred ca inculpatul (nu paratul, deoarece vorbim de o cauza penala, de o infractiune!) va dori sa va plateasca ceva pana la termenul din 18.04.
De regula, numai dupa pronuntarea unei hotarari si ramanerea ei definitiva, veti putea primi despagubirile cu care v-ati constituit parte civila.
Dacă v-ați constituit parte civila în procesul penal instanta îl va obliga la prejudiciul creat.
Era bine sa fi rezolvat amiabil.
La aceasta infractiune exista posibilitatea impacarii sau incheierii unui acord de mediere pana la citirea actului de sesizare al instantei.
Nu a facut inculpatul demersuri in acest sens?
Multumesc pentru raspuns, nu, inculpatul nu a dorit sa vorbeasca absolut deloc cu mine.
Multumesc pentru raspuns, sper doar ca instanta sa se pronunte cat mai repede intrucat, observ ca orice in Romania se intampla cu maxima intarziere ( el a fost prins la 4 zile dupa fapta si de atunci au trecut 2 ani ca sa inceapa judecata ).

Alte discuții în legătură

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.sunt parte vătămată într-o înșelăciune.am plătit ... 1234doro 1234doro Bună ziua.Sunt parte vătămată într-o înșelăciune.Am plătit o sumă de bani unei presupuse firme pentru materiale de construcții care nu mi-au fost ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)