Mentionez ca dosarul este deja pe rolul instantei judecatoriei sectorului 3 Bucuresti, pentru bunul sustras exista document doveditor de proprietate, m-am constituit parte civila in proces, judecatorul m-a intrebat si eventualele pretentii financiare pentru daune morale pe care le-am estimat si comunicat acestuia.
Intrebarea ar fi, pana la urmatoarea sedinta din 18 Aprilie, impreuna cu paratul care momentan este sub control judiciar si care a comunicat faptul ca va fi reprezentat de un avocat ales, eu ar trebui sa fac ceva procedural pentru a fi despagubit? Ar trebui sa achit pana atunci vreo taxa de timbru, etc?
Multumesc!
Nu, nu trebuie sa achitati nicio taxa.
Iar in ceea ce priveste despagubirea, mi-e greu sa cred ca inculpatul (nu paratul, deoarece vorbim de o cauza penala, de o infractiune!) va dori sa va plateasca ceva pana la termenul din 18.04.
De regula, numai dupa pronuntarea unei hotarari si ramanerea ei definitiva, veti putea primi despagubirile cu care v-ati constituit parte civila.
La aceasta infractiune exista posibilitatea impacarii sau incheierii unui acord de mediere pana la citirea actului de sesizare al instantei.
Nu a facut inculpatul demersuri in acest sens?
Multumesc pentru raspuns, sper doar ca instanta sa se pronunte cat mai repede intrucat, observ ca orice in Romania se intampla cu maxima intarziere ( el a fost prins la 4 zile dupa fapta si de atunci au trecut 2 ani ca sa inceapa judecata ).