avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema.
Am depus 10% din valoarea unei case scoase la licitatie prin executare silita in urma unui proces care s-a finalizat.
Din cauza unor probleme majore vreau sa renunt la participarea mea la aceasta licitatie care inca nu a avut loc. Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a avansului de 10% pe care l-am depus. Dosarul mai ajunge la judecatorie? Trebuie facuta vre o cerere pe care sa o aprobe judecatorul? Am inteles ca judecatorii sunt in greva iar eu am nevoie urgenta pentru a recupera banii depusi. Cum ma sfatuiti sa procedez? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Stefanescu Florentina , utilizator 09:56, 18 Septembrie 2009
Ianintati o cerer scrisa catre executorul judecatoresc care sa dispuna restituirea sumei daca nu abia dupa licitatie, se va dispune acest lucru.
Multumesc din suflet....imi cer mi-i de scuze dar nu m-am lamurit.....aceasta cerere trebuie semnata de un judecator ( ca sunt in greva)? sau pur si simplu la executor ( el are vre o legatura cu greva)? Ma poate lungi cu termenul de solutionare a cazului?
Buna ziua.

Judecatorul nu are nici o treaba cu executorul judecatoresc.
Executarea silita se desfasoara independent de protestul din justitie.
Pentru recuperarea avansului de 10% trebuie sa va adresati executorului judecatoresc printr-o cerere, care ar trebui sa va restituie suma depusa.
Conditia este ca aceasta cerere sa se faca inaintea datei licitatiei.!

Bafta.
Av. Gociu Adrian
va multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor vanzare cumparare ne finalizata cristimarian cristimarian am facut o promisiune de cumparare la o casa in bucuresti si am platit avans in octombrie trebuia sa facem actele definitive notara a specificat ca pana in ... (vezi toată discuția)
Cerere de suspendare a executarii silite imobiliare Justitiarul711 Justitiarul711 Am depus o oferta de participare la o licitatie in vederea achizitionarii unei locuinte. La data la care urma sa se tina licitatia am fost informat de executor ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita elenealina elenealina Buna seara, am adjudecat un apartament la licitatie publica in data de 1/04/2015, iar in data de 10 ,proprietarul a depus contestatie cerand anularea tuturor ... (vezi toată discuția)