avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot intabula gradina daca o am trecuta in titlul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot intabula gradina daca o am trecuta in titlul de proprietate?

Buna ziua,
Acum aproximativ 50 de ani, bunica a cumparat de la nepoata sa (fiica surorii ei) o gradina. Nepoata a emigrat in Germania. Nu a fost facut un contract de vanzare cumparare ci a fost o tranzactie facut in sat intre rude. Dupa revolutie gradina a fost trecuta la noi in titlul de proprietate pentru ca toata lumea din sat stia ca e a noastra (noi plateam impozit si tot noi o lucram). Acum au venit mostenitorii matusii din Germania si ne-au dat in judecata ca sa revendice gradina. Bunicii si martorii sunt morti. Eu o pot intabula atat timp cat este in titlul meu de proprietate? Au ei sanse sa ne ia gradina, indiferenta daca e intabulata sau nu?
Multumesc aticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: vallihullea , utilizator 18:44, 26 Martie 2017
Buna ziua,
Daca a fost demarat un dosar in instanta atunci Nu se mai poate intabula.
Daca va dau in judecata ar fi bine sa va aparati pe ideea unei UZUCAPIUNI de peste 30 de ani!
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicarea mostenirii Hopy Hopy Am \"rasfoit\" prin forum si nu am gasit raspuns problemei mele de aceea imi permit sa va mai cer un sfat. Dupa moartea bunicului s-a impartit averea celor ... (vezi toată discuția)
Mostenire, drept de proprietate dumitrugj dumitrugj Buna dimineata! am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva, va multumesc anticipat... Parintii mei au construit o casa in anul 1970 pe un teren din partea ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)