avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... BDSM legal sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

BDSM legal sau nu

Buna ziua! As dori sa stiu daca BDSM-ul este legal in Romania, mai exact praticarea sadomasochismului. Sau daca practicarea acestuia pe baza unui contract incheiat intre cele doua parti ma ajuta sau imi poate crea probleme. Am incercat sa ma informez , dar nu am gasit nicio informatie despre acest subiect. Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra!
Nu este legal.
Contractul este legea partilor, dar cu conditia sa respecte legea si sa fie moral.
Deci, chiar si un contract incheiat, nu va ajuta.
Nu va ajuta nici un contract. Practic, "victima" se poate razgandi si poate face plangere penala pentru "loviri".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In contract trebuie prevazuta obligatia de a incheia cate un proces-verbal cu ocazia fiecarei sedinte de BDSM.
...
Glumesc, desigur.
...
“It's been so long since I made love I can't even remember who gets tied up.”
― Joan Rivers

Mic preambul: In ciuda parerii colegilor mei BDSM nu este ilegal dupa cum nu este ilegal nici sexul oral, inghinal, anal etc. Lovirea si provocarea de suferinte fizice sunt ilegale insa BDSM, adica legarea, dominarea si supunerea (Bind, Dominance, SubMision) nu sunt ilegale daca sunt savarsite de persoane mature cu discernamant si cu acceptul tuturor celor implicati.
In general, in legatura cu sexul exista regula de aur ca "nu" sau orice expresie echivalenta inseamna NU. Atat, nu altceva. Nu, nu inseamna "poate", nu nu inseamna nici "sa mai vedem" ci NU adica inversul lui da.
Avand in minte toate acestea sa vedem ce se intampla daca faci un contract ...
Unu. Chiar daca un astfel de contract este lovit de nulitate din unghiul de vedere al legii civile nu vad de ce el nu ar fi o dovada valabila a consimtamantului prealabil al victimei intr-un eventual caz in care "victima" face plangere,
Doi. Cu alte cuvinte, eu nu vad de ce un astfel de "contract" nu poate fi un mijloc de proba in procesul penal chiar daca, nu poate produce efecte civile (de ex daca o parte renunta la contract nu se poate cere instantei civile sa o oblige la respecta contractului sau la despagubiri).
Trei. Bineinteles ca un "contract" de acest gen nu il exonereaza pur si simplu pe cel care-l prezinta de raspunderea penala. Conditiile in care a fost incheiat, daca victima si-a exprimat liber consimtamantul, s.a.m.d. vor fi avute in vedere
Si eu sunt de parere ca nu ar fi vorba de ceva ilegal in conditiile si pentru consideratiile expuse de UBIK.

Problema vatamarii poate genera probleme juridice.

In cazul unor vatamari grave victima poate face plangere penala.
In ipoteza unor vatamari usoare, in conditiile in care persoana si-a dat anterior acceptul liber si neviciat, nu tind sa consider ca ar fi vorba de o infractiune.

Contractul ar fi nul, dar pe de alta parte intelegerea ar ramane intelegere si in conditiile in care se exprima in scris un consimtamant liber si neviciat fapta nu poate constitui infractiune insa ceea ce este esential in acest caz o constituie vatamarile.

Daca prostitutia ar fi fost legalizata in Romania, contractul ar fi fost valid sub aspect juridic dar nici in acest caz nu cred ca ar putea sa se stabileasca o executare in natura ci cel mult despagubiri pentru nerespectarea contractului.
Ba da, poate produce efecte civile că orice contract. Întrucât este un contract de prestări servicii. Iar ca orice contract, încheiat valabil, acesta își produce efectele in limita legii. Și, după caz, operează răspunderea contractuala sau cea delictuala.
Atâta timp cât obiectul contractului este unul licit și îndeplinești toate condițiile de forma cerute de lege.

"Daca prostitutia ar fi fost legalizata in Romania, contractul ar fi fost valid sub aspect juridic dar nici in acest caz nu cred ca ar putea sa se stabileasca o executare in natura ci cel mult despagubiri pentru nerespectarea contractului”

De ce nu ? Nu de poate da e derogare de la normele de drept, atâta timp cât obiectul contractului este unul legal. Și în cazul acesta ar opera executarea in natura, daca ar fi posibilă.

[1.3 din Regulament: mesaje consecutive conexate]

Ultima modificare: Joi, 4 Mai 2017
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Masaj erotic laurabdsm laurabdsm buna ziua.as fi interesata de aceasta sfera a masajului erotic si as dori o parere. daca imi deschid un srl cu specific salon de masaj erotic si acolo se ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca un procuror să se sesizeze din oficiu pentru o infracțiune de loviri și alte violențe? cezarad cezarad Este posibil ca un procuror sa se sesizeze DIN OFICIU pentu o [u][b]infractiune de loviri si alte violente[/b][/u] ???? Nu este de natura acestei infractiuni ... (vezi toată discuția)
Daune materiale si morale de la asigurator , vatamari corporale accident auto DanyD DanyD Se pot cere daune materiale si morale unei firme de asigurari pentru vatamarile corporale suferite urmare a unui accident auto, pe calea unei actiuni civile, ... (vezi toată discuția)