avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Minciuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Minciuni

Am o vecina care hraneste un caine linga bloc. Stie ca eu nu sunt de acord cu asta, i-am spus si de atunci a inceput sa spuna tot felul de minciuni despre mine. Ultima spune ca am lovit eu cainele cu o sticla, nu e adevarat. Cainele e bine mersi, n-are nimic. Ma deranjeaza si ca imprastie minciuni despre mine prin cartier. Cum ma pot apara in cazul in care face plingere la politie si minte si acolo? Nu are nici o dovada, e totul o minciuna sfruntata. Ea are deja multe probleme cu politia si chiar recent are un dosar penal.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:31, 16 Septembrie 2009
Faceti dvs. plangere la parchet pentru calomnie , eventual puteti aduce si martori -asa este cel mai bine pentru a va sustine declaratia.
Este adevarat ca pana nu faci foc, nu iese fum:) dar cred ca dati prea multa atentie unei persoane care dupa cate spuneti, are putina credibilitate in cartier, chiar daca spune minciuni despre dvs., minciuni care probabil ajung la dvs. prin diverse surse "indirecte".
Daca va face plangere la Politie, ar trebui sa existe si un motiv, motiv despre care dvs. doar banuiti ca ar putea fi faptul ca "nu sunteti de acord ca hraneste un caine langa bloc".
Puteti sta linistit, acesta nu este motiv temeinic pentru a putea fi cercetat penal.
Ati putea face plangere pentru calomnie dar se va da neincepere urmarire penala si ati putea sa va judecati pentru daune morale cu respectiva persoana, intr-un proces civil, care probabil va costa mai mult decat ar trebui!
Mai asteptati putin, poate se mai linistesc lucrurile:) si veti gasi solutia optima pentru rezolvarea situatiei, de preferat pe cale amiabila, daca se poate!
Zice ca eu lovesc cainele pe care ea il hraneste. Minciuna. Ar trebui sa dovedeasca asta cumva, nu?
Multumesc.
atata timp cat nu a formulat vre-o acuzatie oficiala, nu are sens sa va agitati prea mult.Cel mai bine ar fi sa nu luati in seama prea mult ,, zvonurilor" din cartier:D
Costica33 a scris:

Zice ca eu lovesc cainele pe care ea il hraneste. Minciuna. Ar trebui sa dovedeasca asta cumva, nu?
Multumesc.

Presupunand ca ar fi adevarat ce sustine doamna respectiva, legal, fiind un caine al strazii, nu vad posibilitatea existentei nici unei sanctiuni contraventionale(probabil tulburarea linistii publice, in cel mai rau caz-deci o ipotetica amenda contraventionala) ... si nici a unei sanctiuni penale...
Astfel cum v-am spus si in mesajul anterior, cred ca va faceti mai multe probleme decat este cazul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin mahalagiu Costin Savescu Costin Savescu Am o amica amarita, locuieste singura si are un vecin interlop care o face mereu de ris in bloc. Ieri imi povesteste ca era in fata blocului cu cainele ei si ... (vezi toată discuția)
Calomnie??? Costin85 Costin85 Buna ziua tuturor!Ca de fiecare data intru sa cer parerile si ajutorul dumneavostra :). Stim cu totii ce inseamna tineretea,prieteni,glume ,distractie cat ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)