avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua. Impreuna cu fostul sot am luat in timpul casatoriei 4 credite , el debitor si eu codebitor, apoi a intervenit divortul iar el a ramas in strainatate. Eu, avand servici in tara, platesc ratele la 2 credite care sunt pe numele meu dar mi-a venit poprire pe salariu si la cele la care el este debitor( eu le platesc pe toate). Intrebarea mea este urmatoarea: pot cere in instanta un partaj al creditelor sau o impartire a acestora ca sa nu mai fiu nevoita sa le platesc eu pe toate?. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 17:05, 27 Martie 2017
si care e calitate dvs in contractele in care el e debitor ?
Aveti bunuri in comun ?
Daca sunteti codebitor, banca urmeaza sa se indrepte si impotriva d-voastra daca nu este suficient venitul fostului sot sau daca nu poate fi executat silit din diverse motive!
Eu am calitate de codebitor si nu avem bunuri in comun. Nu se poate prin instanta sa se imparta plata creditelor? In momentul acesta eu le platesc pe toate.
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2017
soaresiluna, utilizator
Se poate dar trebuie sa cereti expres!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit neplatit magdalenaulm magdalenaulm Buna ziua, daca un credit facut in timpul casatoriei(apoi a urmat divortul fara partaj),titularul nu mai poate plati ratele,intra in incapacitate de ... (vezi toată discuția)
Divort, datorii mari anomarairam anomarairam Buna ziua, am o prietena care nu se mai intelege cu sotul ei si ar vrea sa divorteze, din cate am inteles de la ea va fi de comun acord. Situatia lor ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)