avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie minor

Buna seara!termen plata pensie de catre angajator
in urma unui proces pt plata intretinere a unui minor,instanta a admis cererea in data de 13.02.2017 pt plata pensie;
s a stabilit ca data de 10 ale fiecarei luni sa fie virata aceasta catre minor(are 18 ani);
-cand va primi de la angajator prima pensie?
-dupa ce trece termenul de apel dat de 30 zile?
multumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2017
ALBERTO58, utilizator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 22:33, 27 Martie 2017
Hotararea este executorie deja, fara a trece termenul de apel in baza art.448 alin.4 Cpc.

Art. 448
Executarea provizorie de drept
(1) Hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect:

4. rente ori sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii, precum şi pensii acordate în cadrul asigurărilor sociale;

Daca are 18 ani, nu mai e minor iar obligata de intretinere nu continua decat la cererea expresa, in instanta, a majorului cu necesar de intretinere care dovedeste continuarea studiilor, pana la max 26 ani.
Apoi, nu cred ca angajatorul are vreo obligatie ci obligatia de a plati in 10 ptr luna anterioara, revine parintelui respectiv.
Teoretic, puteti astepta comunicarea hotararii de la fond, dar luati in considerare ca datoria de pensie (creare sau modificare) este de la introducerea actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie intretinere minor Ema7 Ema7 Buna ziua! In urma actiunii de majorare pensie intretinere minor s-a stabilit o alta suma de bani, actiunea fiind solutionata acum doua luni, minorul inca nu a ... (vezi toată discuția)
Hotararea tribunalului impotriva casei de pensii nu e executorie de drept de la pronuntare?? aidu aidu Tribunalul mi-a modificat decizia de pensionare, Casa de Pensii a formulat apel. Pot totusi sa solicit casei de pensii sa dispuna de bunavoie executarea ... (vezi toată discuția)
Am castigat la fond, pot sa pun in executare hotarea? caradis caradis Buna ziua. Astazi am castigat la fond restituirea unei datorii. Suma este destul de mare. Intrebarea mea este daca pot investi cu formula executorie aceasta ... (vezi toată discuția)