avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa politei RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa politei RCA

Bună seara.
În rândurile următoare supun atenției dumneavoastră situația, cel puțin neplacută, în care mă aflu.

În aceasta seara am fost oprit de către un echipaj de poliție în cadrul unui filtru amplu al acestora. La solicitarea unuia dintre polițiști am prezentat documentele(talon, permis și carte de identitate) cu excepția poliței RCA.
Menționez că dețin o poliță RCA valabilă dar nu o aveam în autoturism la momentul raziei respective.
Mâine voi merge la circa fiscală pentru a achita amenda contravențională și apoi doresc să contest sancțiunea .

Rugamintea mea este să mă sfătuiți ce ar trebui sa fac în situația expusă mai sus deoarece am căutat pe internet articolele potrivit cărora am fost sanctionat dar din păcate nu par a fi în corelare cu ceea ce constată organul legii în procesul verbal.

Conform procesului-verbal, faptele sunt prevazute la art. 147/3 și art 147/1 din RAOUG 195/2002 ([ link extern ] .
Nu sunt convins de exactitatea sursei mele de informație și am rugămintea să mă îndreptați către textul corect al articolelor mentionate anterior.

Va mulțumesc anticipat pentru suportul dumneavoastră.
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2017
Georgian2all, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:49, 27 Martie 2017
Puteti contesta pv in termen de 15 zile de la comunicare si aveti sanse de admitere a plangerii avand in vedere ca in momentul de fata exista jurisprudenta.

m.avocatnet.ro/articol_44708...

Existenta unei polite de asigurare obligatorii poate fi verificata in momentul de fata instantaneu prin interogarea bazei de date CEDAM pe site-ul ASF prin intermediul smartfoanelor.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare asigurare rca gabi789 gabi789 Buna seara, am rugamintea sa ma ajutati cu punctarea in legislatie a locului unde se specifica cine verifica asigurarea RCA si cum pentru un vehicul ... (vezi toată discuția)
Procerura transmitere polita rca in urma respingerii contestatiei joterian joterian Buna ziua, Acum 6 luni am produs un accident usor, soldat doar cu pagube materiale, in care au fost implicate alte doua masini. Am contestat procesul ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)