Bună seara.
În rândurile următoare supun atenției dumneavoastră situația, cel puțin neplacută, în care mă aflu.
În aceasta seara am fost oprit de către un echipaj de poliție în cadrul unui filtru amplu al acestora. La solicitarea unuia dintre polițiști am prezentat documentele(talon, permis și carte de identitate) cu excepția poliței RCA.
Menționez că dețin o poliță RCA valabilă dar nu o aveam în autoturism la momentul raziei respective.
Mâine voi merge la circa fiscală pentru a achita amenda contravențională și apoi doresc să contest sancțiunea .
Rugamintea mea este să mă sfătuiți ce ar trebui sa fac în situația expusă mai sus deoarece am căutat pe internet articolele potrivit cărora am fost sanctionat dar din păcate nu par a fi în corelare cu ceea ce constată organul legii în procesul verbal.
Conform procesului-verbal, faptele sunt prevazute la art. 147/3 și art 147/1 din RAOUG 195/2002 (
[ link extern ] .
Nu sunt convins de exactitatea sursei mele de informație și am rugămintea să mă îndreptați către textul corect al articolelor mentionate anterior.
Va mulțumesc anticipat pentru suportul dumneavoastră.