avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... OU 148/13.11.2005 -Stimulent pentru inceperea lucrului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

OU 148/13.11.2005 -Stimulent pentru inceperea lucrului din concediul de crestere a copilului ?

Eu sunt in concediu de crestere a copilului de 1 an si 6 luni si vreau sa ma intorc la serviciu de la 1 ianuarie dar in alta parte decat la firma care mi-a platit pana acum indemnizatia, . Deja mi-am facut lichidarea si incheierea concediului cu data de 1 ianuarie 2006, de cand intra in vigoare OU 148 care stipuleaza un stimulent de 300RON pt mamicile care lucreaza in timpul de 2 ani dupa nastere. intrebarea mea este daca ma incadrez in OU si daca sa cer acest stimulent si cum ? Depun cerere la angajator sau la primarie. Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2005
anaradut, utilizator
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 19:37, 30 Octombrie 2006
As dori sa va spun, ca aceasta indemnizatie de 300 RON se primeste numai pana cand copilul implineste 2 ani, in conditiile in care dvs. renuntati la indemnizatia de maternitate si va intoarceti la serviciu. Nu stiu daca acest stimulent este valabil si-n cazul in care lucrati la o alta firma. Incepand cu anul 2006, indemnizatia de maternitate va fi asigurata din bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii si Familiei si cred ca tot de aici va fi platit si stimulentul.
stimata doamna,
la o lectura superficiala a Ordonantei, am relizat ca situatia dumeavoastra nu este prevazuta in mod expres, dar citind art 14 din respectivul act ma determina sa va sfatuiesc sa mergeti totusi la primarie sa va interesati, cu siguranta acolo s-au intalnit cu o sumedenie de controverse in legatura cu aplicarea in practica a acestei ordonante.
oricum, eu personal ma gandesc si la aspectul continuitatii in cartea de munca si nu vad nicaieri faptul ca legea leaga acordarea acestei indemnizatii de mentinerea aceluiasi loc de munca pe tot parcursul concediului de crestere a copilului..
mult succes!
alexx are dreptate chiar daca a studiat OUG sumar. dumneavoastra beneficiati de stimulentul prevazut de aceasta ordonanta chiar daca v-ati schimbat locul de munca, insa aveti obligati sa anuntati in scris primaria cu privire la modificarea situatiei care determina suspendarea platii in termen de 5 zile.
Asa e, ordonanta nu conditioneaza acordarea stimulentului de reluarea activitatii la acelasi angajator ci de reluarea activitatii pur si simplu, adica de realizarea de venituri prof. supuse impozitului pe venit. Indiferent de angajator. Eu asa inteleg si mi se pare si logic.
pentru anaradut . uite ce spun normele de palicare a OUG 148/2005: Art. 11. - (1) Stimulentul se acorda pe baza de cerere, semnata de persoana îndreptatita, însotita de dovada eliberata de angajator sau, dupa caz, de declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca aceasta realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Codului fiscal.
(2) La stabilirea dreptului la stimulent, cererea este însotita de actele doveditoare necesare stabilirii acestui drept, dintre cele prevazute la art. 6, precum si de alte documente justificative.
(3) În cazul persoanelor beneficiare de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, care solicita dreptul la stimulent, se iau în considerare si actele doveditoare depuse la solicitarea acesteia.

Alte discuții în legătură

Renuntare cic vs reintoarcere la munca mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Sunt angajata unei societati de asigurari in acest moment in concediu de crestere a copilului. Ce drepturi am in cazul in care doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pt mamicile aflate in cic enis enis Mamicile profesoare aflate in cic primesc tichete cadou? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 77way 77way Buna seara. Am nascut pe 14 decembrie 2010 si pe 1 decembrie 2012 ma intorc la serviciu. Spuneti-mi va rog daca mai primesc indemnizatie in luna decembrie? Si ... (vezi toată discuția)