De curand mi-am depus demisia iar compania de la care plec urmeaza sa participe la un eveniment in afara tarii. Pentru acesta, compania a platit deja bilet de avion si hotel pentru mine si ceilalti participanti.
Acum, vor sa imi ceara sa acopar eu costul avionului si al cazarii si nu cred ca exista o baza legala pentru a mi se solicita acest lucru.
Mentionez ca evenimentul nu este unul de invatare (ca sa intre la categoria cursuri de formare) si eu personal nu am semnat niciun document cu privire cele platite...
Ma puteti ajuta va rog cu sfaturi? Au dreptul sa-mi ceara bani sau sa-mi opreasca din salariul pe care urmeaza sa-l incasez?
Multumesc anticipat pentru efortul dumneavoastra de a-mi raspunde,
Evenimentul are loc in perioada de preaviz sau dupa incetarea c.i.m.?
Procedati in modul urmator daca vor sa va retina din ultimul salariu.
Chiar daca are loc dupa incetarea c.i.m., cat timp mai sunteti in preaviz notificati in scris (luati nr de inregistrare de la secretariat/registratura) angajatorul cu privire la disponibilitatea de a participa la eveniment chiar daca nu veti mai fi angajatul firmei.
Ii notificati in timpul preavizul cand sunteti inca angajatul lor.
Vor avea o surpriza ptr ca nu se vor astepta sa le cereti asa ceva si vor ajunge la concluzia ca va fi mai oportun ptr ei sa va inlocuiasca cu o alta persoana care este angajat.
Catre Dl Director sau ce-o fi
Subsemnatul, bla bla,
avand in vedere
inregistrarea la evenimentul din data de x ce se va desfasura in Las Vegas
incetarea c.i.m. incepand cu data de y
va aduc la cunostinta disponibilitatea de a participa la acest eveniment.
In cazul in care nu considerati oportuna participarea mea la eveniment va rog sa analizati inlocuirea in termen cu un coleg disponibil.