avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal consum alcool - Ordonanţă de clasare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal consum alcool - Ordonanţă de clasare

Bună ziua,
În nov 2015 am fost depistat cu o alcoolemie de 0,54 în aer și 1.60 respectiv 1.50 în sânge. În iun 2016 s-a dispus începerea urmăririi penale.  În ian 2017 s-a solicitat calcul retroactiv rezultatul fiind "nu se poate efectua calcul retroactiv (...) "
Mai jos vă citez din Ordonanţă :

"În urma celor expuse, întrucât în cauza pendinte nu se poate stabili dincolo de orice dubiu rezonabil îmbibaţia de alcool existentă la momentul producerii accidentului rutier, astfel încât să se contureze pe deplin elementele constitutive ale infracțiunii prev. de art 336 alin 1 c pen. , se va dispune clasare cauzei, fiind astfel incidente dispozițiile art 16 alin 1 lit b teza din c pr Pen respectiv fapta nu este prevăzută de legea penală. Pe de altă parte,  dat fiind că suspectul s-a aflat la momentul depistării de către organele de politie sub influența alcoolului, fapta sa, poate fi considerată eventual contravenție, conform art 102 alin 3 lit a din oug 193/2002 rep. 

În temeiul art 315 alin 1 lit b din cpp la art 16 alin 1 lit b teza 1 ccp dispun :
1. Clasare cauzei privind pe suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art 336 alin 1 din C pen
2. În temeiul art 275 alin 3 Cpp, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.
3. În temeiul art 339 alin 4 Cpp, cu drept de plângere în termen de 20 de zile de la comunicare.
4. În temeiul art 316 alin 1 din Cpp, ordonanţa se comunică în copie părților din dosar.
Vă rog mult să-mi spuneți înseamnă această ordonanţă și ce ar trebui să fac mai departe.
Cu respect,
Mihai
Cel mai recent răspuns: lupci , utilizator 21:32, 28 Martie 2017
Felicitari! Tocmai ati scapat de un dosar penal.
Este evident faptul ca dumneavoastra nu aveti niciun interes sa atacati aceasta ordonanta la prim procuror.
Mulțumesc pentru răspuns!
Vă rog să-mi spuneți ce ar trebui să fac pentru a-mi recupera permisul.
Mulțumesc,
Mihai
Mergeti cu ordonanta la sediul Politiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! pe data de 17 iunie 2022 am fost oprita de catre ... AlinaN28 AlinaN28 Buna seara! Pe data de 17 iunie 2022 am fost oprita de catre un echipaj de politie si am efectuat un test pentru depistarea substantelor interzise ( renumitul ... (vezi toată discuția)
Cearta in familie -ordonanta de clasare mihai455 mihai455 Buna seara. Anul trecut am avut o cearta cu mama mea si din cauza stresului acumulat i-am dat o palma (nici macar palma nu se poate numi). Ea a chemat politia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog, daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema: ... un_luci un_luci Buna ziua. Va rog, daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema: In Noiembrie 2021 o persoana a fost oprita de un echipaj de politie si, fara un test ... (vezi toată discuția)