avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand se face o succesiune dupa deces?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand se face o succesiune dupa deces?

Buna ziua!Bunica mea a murit acum 2 luni de zile,a avut un singur fiu care a murit cu multi ani inaintea ei.Suntem 4 frati mostenitori.Intrebarea mea este la cat timp de la deces se poate face succesiunea si ce acte sunt necesare?!Multumesc
Cel mai recent răspuns: -sorin- , utilizator 16:25, 28 Martie 2017
succesiunea se poate dezbate in doua moduri la notariat sau judecatoreste.
intre mostenitori nu curge termenul de prescriptie privind dezbaterea succesiunii
Dreptul de optiune succesorala se exercita in termen de un an de la data deschiderii mostenirii. Trebuie sa mergeti la un birou notarial situat în circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defunctul şi-a avut ultimul domiciliu, cu actele de stare civila (prin care dovediti legaturile de rudenie cu defuncta), cu anexa 24 (eliberata de la starea civila), cu actele de identitate ale mostenitorilor, cu certificatul de deces si continutul masei succesorale (bunurile ce au apartinut defunctului).
Daca nu va veti putea intelege pe cale notariala, va trebui sa rezolvati problema in instanta.
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2017
-sorin-, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul legal pentru a deschide succesiunea dupa parinti. enemaria15 enemaria15 Buna ziua, As vrea sa va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare : dupa decesul parintilor care este termenul legal in care se poate face ... (vezi toată discuția)
Succesiune 1603 1603 Buna ziua! Doresc un raspuns privind pasii ce trebuie urmati de mostenitori in urma decesului unuia dintre soti. Decesul a avut loc la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)
Mostenire a_alex22 a_alex22 Buna ziua. am si eu o intrebare. parintii mei au divortat acum 27 de ani eu fiind crescut de mama.Tatal a murit acum 6 ani. Iar sotia lui cu care sa insurat ... (vezi toată discuția)