avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... fara ajutor de la stat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

fara ajutor de la stat?

Mama prietenei mel are 67ani ,a muncit 9ani Ea insista in a primi ajutor in bani de la stat sau pensia cea mai mica.Are dreptul avand in vedere nr.de ani munciti si de cotizare?In ce mod o poate ajuta statul?
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 20:31, 28 Martie 2017
1. Stagiul minim de cotizare pentru a beneficia de pensie la limita de varsta este de 15 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Prin urmare, mama prietenei dvs nu va beneficia de pensie cu un astfel de stagiu (9 ani).

2. Sa mearga la primarie si sa vada ce acte ii trebuie pentru un ajutor social, acordat in baza Legii nr.416/2001.
Multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate beneficia de pensie mama? corina31 corina31 Mama mea este nascuta pe 6.6 .1953, si are 22 ani si 6 luni lucrati. Poate sa iasa anticipat in 2011? Sau cand? Multumesc ! Doar bine! (vezi toată discuția)
Perioada minima de cotizare rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Mama mea va ajunge in curand la varsta de pensionare. In conditiile in care are doar 10 ani munciti legal, va avea dreptul la pensie sau la o ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata lalyana lalyana Sunt nascuta in data de 28.04.1959 si am lucrat 21 ani 1 luna si 11 zile din care 17ani 11 luni si 9 zile in grupa I de munca. Pot beneficia de pensia ... (vezi toată discuția)