avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emit bonuri fiscale pentru pasageri?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emit bonuri fiscale pentru pasageri?

Persoana juridica emit bonuri fiscale pentru pasageri, nu cunosc datele personale, sunt obligata sa fac factura? Este ok din punct de vedere contabil si legal doar emiterea de bonuri?
Daca nu trebuie factura ce document justificativ ar trebui sa fac?
La o cursa daca am 10 pasageri, deci 10 bonuri fiscale, pot face o singura factura pentru toata suma pe una din persoane?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 23:59, 29 Martie 2017
Buna seara!
Daca nu ma inseala memoria, nu este obligatorie emiterea facturii in cazul transportului de persoane. Plata se confirma cu bon fiscal sau bilet iar factura se emite doar la cererea beneficiarului.
Daca nu s-a modificat nimic intre timp, aveti aici un articol mai amplu pe subiect:
www.avocatnet.ro/content/art...

Numai de bine!
N.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand emit documente? ciprianr ciprianr Buna ziua, Intrebarea mea multipla este urmatoarea, in cazul unui comerciant, cand se emite doar bon fiscal, cand se emite doar factura, cand se emite bon ... (vezi toată discuția)
Refuza sa-mi dea factura... mozzie mozzie Buna ziua, Din august pana in noiembrie am inchriat masini de la o firma din constanta in valoare de peste 2000 euro... acum cine mi-a inchiriat masinile ... (vezi toată discuția)
Bonuri de taxi mutzunake mutzunake Buna ziua, Conform HG 105/2009 bonurile fiscale nu mai sunt considerate documente justificative , fara factura sau decont de cheltuieli insotitoare . Dar ... (vezi toată discuția)