avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de intretinere cu o persoana cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de intretinere cu o persoana cu inceput de schizofrenie.

Buna ziua,

Se poat ataca un contract de intretinere facut de o persoana in varsta de 82 ani, cu inceput de schizofrenie si alzaimer catre fiica ei? II lasa toata casa si pamantul din curte. Nu am la indemana diagnosticul exact insa este cu insotitor permanet.In acte insotitor este trecuta aceeasi fiica ca in contract .Problema este ca aceasta sta mai mult plecata prin Italia , la munca si cand vine acasa sta mai mult beata si cheltuie banii pensia batranei si acei bani de insotitor pe care , da, ii tot primeste de la primarie fiindca nu anunta cand pleaca din tara.Cealalta fiica, mama mea, este calul de bataie cand sunt probleme acasa, la medic, cumparat retete, haine si alte lucruri, sau aplanat conflicte insa bunica spune ca tot nu vrea sa schimbe contractul de intretinere fiinca mama mea "are de toate si cealalta nu are nimic". Bunica sta in casa dansei, nu vrea sa se mute la noi si nici nu pot spune ca ne cere sa o intretinem. In mare se descurca cu pensia pe care o are si e ajutata oarecum ( cu gatitul mesei si cumparaturi minore ) de nepot, care sta in aceeasi casa fiindca.... vrea si el casa.Macar acesta nu ii " mananca " banii. Noi o vizitam aproape in fiecare weekend.Stm la 200 km departare. Am aflat de act intamplator.Este facut anul trecut si imediat dupa , matusa a plecat in Italia, tot pe banii bunicii.
Este vreo sansa sa se anuleze actul ?Acea fiica chiar nu are grija de ea.Doar profita.
La notar nu trebuia ceruta si o adeverinta medicala ceva? Nu era nevoie de un asistent social de la primarie?
Cel mai recent răspuns: avocat_coltuc , utilizator 12:47, 30 Martie 2017
Poate fi atacat,dar sansele sunt sub 1%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord? iandar iandar Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa pana bogdan pana bogdan Eu locuiesc intr o casa impreuna cu nevasta copii si o batrana bolnava , in varsta de 85 de ani ! In urma cu 10 ani bunica mea a cazut pe gheata si si a ... (vezi toată discuția)
Divort flori92 flori92 In cazul unui divort , in care exista un minor si eu ca mama nu am un serviciu si nici o o casa pe numele meu, iar tatal are si serviciu si casa pe numele lui, ... (vezi toată discuția)