avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de mandat sau de comision ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de mandat sau de comision ?

Sunt micro si as dori sa colaborez cu o firma de legatorie, in sensul ca eu vreau sa preiau comenzi de la clienti, iar firma respectiva sa le execute. In acest sens, ce fel de contract ma sfatuiti sa fac: de mandat sau de comision ? M-am documentat si am constatat ca sunt diferente intre ele.
Totodata v-as ruga sa imi spuneti daca e suficient ca am scris in actul constitutiv "activitati de legatorie" sau ar mai trebui adaugata vreo activitate de intermediere......am analizat cu atentie tot codul CAEN, dar am observat ca activitatile de intermediere sunt pentru comert cu ridicata.
Multumesc celor care au amabilitatea sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: aurica ilie , utilizator 10:57, 17 Septembrie 2009
De ce nu folositi un contract de curtaj ?
Mihail a scris:

De ce nu folositi un contract de curtaj ?


Va multumesc pentru sfat. Primul impuls este sa folosesti ceva ce este folosit de mai multa lume. Am gasit un model de contract de curtaj o sa incerc asa....dar tot nu stiu cum sa procedez in privinta codului CAEN. Daca mai este cineva amabil sa ma ajute ii multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract magazin online adi_lazar adi_lazar Buna ziua, Am un SRL si un magazin online prin care vreau sa vand materiale de constructii ale unui furnizor - SRL, cu un mic adaos fata de preturile lui de ... (vezi toată discuția)
Cod caen activitate intermediere (curtaj) Iuli81an Iuli81an O firma de peste hotare (din afara spatiului UE) are nevoie de o persoana care sa intermedieze intre aceasta si producatori agricoli (lideri ai producatorilor ... (vezi toată discuția)
Activitati de intermediere de lucrari Diurpaneus Diurpaneus 1. Va rog sa ma sfatuiti ce cod CAEN se poate folosi pentru activitati de intermediere lucrari. Efectiv, activitatea se refera la identificarea de noi clienti ... (vezi toată discuția)