avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune

Buna ziua
Am un titlu de proprietate pt un teren. Pe titlu figurez ca mostenitor al defunctului proprietar, matusa mea, impreuna cu varul meu care si el a decedat, la fel si sotia lui astfel ca am ramas ca mostenitori ai terenului eu si cei doi copii ai lor.
Am facut plan cadastral autorizat pentru suprafata respectiva deoarece din cele trei loturi care alcatuiesc suprafata respectiva doar unul este solicitat pentru a fi cumparat de unul din cei trei copii. Pentru a vinde cum trebuie sa procedez? Cei doi veri nu se inteleg, unul dintre ei fiind plecat din tara, nu il pot gasi pentru a il cita in vederea iesirii din indiviziune pentru ca fiecare din noi sa aiba titlu de proprietate pe suprafata ce ne revine fiecaruia din suprafata totala si astfel sa pot vinde partea mea pe care nu o pot folosi deoarece nu locuiesc in zona rurala respectiva f departata de domiciliul meu si am convenit cu varul meu sa ii vand partea mea dar nu il gasim pe fratele lui ca sa facem actele.
De zeci de ani suntem siliti sa ramanem in indiviziune pe titlul de proprietate fara a putea obtine actul necesar fiecaruia pentru partea ce ne revine prin intelegere amiabila deoarece nu cunoastem domiciliul varului, respectiv fratelui in cauza. Daca acesta se opune ce putem face ca sa valorificam partea din teren ce ne revine?

Situatia dateaza din 1997 timp in care platesc impozit pe un teren pe care nu il folosesc si pentru care am aceasta oferta de cumparare. Mentionez ca terenul masurat nu este intabulat in cartea funciara.

Va multumim pentru sfat si va dorim numai bine.
Aveti posibilitatea contactarii unui avocat si realizarea partajarii bunurilor imobile prin instanta,Succes,
INcercati sa il gasiti prin evidenta populatiei. Faceti actiune in instanta, faceti adrese la Pasapoarte si Evidenta populatiei etc. Dupa ce dati de el, negociati, poate merge mai repede decat dosarul de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare titlu de proprietate intraveno intraveno Exista un titlu de proprietate unde sunt trecute 4 persoane ca mostenitori dupa o alta persoana. Am inteles ca in situatia de fata fiecare ar detine cate 1/4 ... (vezi toată discuția)
Coproprietari titlu de proprietate teren cezar_petrescu cezar_petrescu Buna ziua, In urma succesiunii mama mea a mostenit un teren intravilan. Vecin cu terenul, mai exista un lot mostenit conform aceleiasi succesiuni de un var ... (vezi toată discuția)
Teren agricol ifigenia2005 ifigenia2005 Buna ziua, Va deranjez cu o problema urgenta !! Din partea bunicului meu,tata a mostenit o suprafata de 10.000m2,teren arabil,la succesiune au venit si ... (vezi toată discuția)