Bună seara! Am depus o plângere în potriva unui domn ce mi-a luat o scoara (cu 11 purcei) de pe terenul acestuia (a ieșit din curte) . Eu fiind plecata din tara, aceasta a rămas în grija tatălui meu. În urma aceste plecări în străinătate au apărut niște discuții aprinse intre noi.
În momentul în care , acest domn a chemat politia ,tatăl meu a spus ca nu sunt ai lui. Când am revenit un tata am fost la postul de politie și am făcut o plângere. După vreo 3 luni timp în care purceii au stat la acest domn ( încercat sa iau legătură cu el sa ne înțelegem pe baza expertizei fata pe culatura acestuia - acesta nu avea nici o hârtie ) tatăl meu a fost împreună cu domnul agent la acest domn acasă pentru a încerca încă o data sa ne intelegem ( noi ne dorind sa îi lăsăm acestuia 2-3 purcei cu a dorit încă de la inceput ). S au înțeles la 10 saci de porumb (știuleți ). După câteva zile acest domn a spui ca de fapt el a cerut 10 saci de porumb boabe. Văzând ca acesta nu dorește decât sa își însușească bunuri ce nu sunt ale lui am ajuns în instanță.
Vineri sunt chemata ( si acel domn)pentru audieri de către domnul procuror. Cum se va desfășura aceasta procedura, în ce consta,cât va dura?
Am șanse sa câștig procesul?
Art. 109
Modul de ascultare
(1) După îndeplinirea dispoziţiilor art. 107 şi 108, suspectul sau inculpatul este lăsat să declare tot ceea ce doreşte referitor la fapta prevăzută de legea penală care i-a fost comunicată, după care i se pot pune întrebări.
(2) Suspectul sau inculpatul are dreptul să se consulte cu avocatul atât înainte, cât şi în cursul audierii, iar organul judiciar, când consideră necesar, poate permite acestuia să utilizeze însemnări şi notiţe proprii.
(3) În cursul audierii, suspectul sau inculpatul îşi poate exercita dreptul la tăcere cu privire la oricare dintre faptele ori împrejurările despre care este întrebat.