Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine daca e bine ce fac.
Eu am un apartament pe care tatal meu mi l-a vandut, cu clauza de uzufruct viager.
Tatal meu a suferit un AVC hemoragic, iar concubina lui incearca sa il atraga la ea si sa imi atace apartamentul, invocand faptul ca eu nu mi-am respectat clauza contractuala, adica vrea sa il tina la ea si sa pretinda ca eu l-am dat afara din casa.
Cineva m-a sfatuit sa incerc sa obtin tutela pentru tatal meu, dar oare acest lucru nu implica mai multe obligatii?
Eu ce avantaje am daca am tutela asupra tatalui meu?
Apartamentul este al meu, deci concubina nu are decat sa se casatoreasca cu tatal meu, ea nu va mosteni nimic prin casatorie, deci faptul ca tatal meu nu mai are drept de semnatura nu ma ajuta la nimic, insa tutela, odata instaurata, nu mai pot sa scap de ea, adica voi avea pe langa obligatia de a-l tine in apartament pe tatal meu, si obligatia de a-l intretine.
A lua o tutela in acest moment mi se pare a-mi lega o piatra de gat singura, adica a adauga la clauza de uzufruct si o clauza de intretinere a parintelui bolnav.
Nu este vorba ca eu nu am grija de el. Am atat cat pot, pana la limita epuizarii, dar concubina poate sa vina si sa spuna ca eu nu am suficienta grija de el, deci mie mi se pare ca eu ii pun pe tava inca o cale de atac.
Iar tutela nu vad cum l-ar impiedica pe tatal meu sa se duca sa locuiasca la ea, deci mi se pare mie, sau tutela nu imi rezolva in niciun fel mie problema apartamentului la care atenteaza aceasta concubina?
Va rog mult lamuriti-ma ca sa nu fac vreo greseala.