avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parinti vor sa ma dea afara din imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parinti vor sa ma dea afara din imobil

buna ziua la toata lumea ,povestea mea incepe in fel urmator : sintem o familie compusa din 3 frati ,sora mea nu locuieste cu noi,fratelemeu mai mic cand locuieste cand nu locuieste cu noi,eu locuiesc in apartamentul parintilor mei propietari de drept,inpreuna cu familia mea sotia si copilu nostru in unul din dormitoare ,ap este cu 3 camere confort unul sporit,problema este ca nu ma mai pot intelege cu parinti mei deoarece acestia sint foarte mari consumatori de bauturi alcolice si se bat intre ei(tat o bate pe mama),injura fac scandal la orice ora din zi si din noapte adica cu alte cuvinte eu nu miam mai vazut parinti treji de luni bune ,bea si mama si tata foarte rau ,am chemat politia in nenumerate randuri ca sai potolesc dar degeaba ,de la o vreme incoace a inceput sa ma amenite ca imi da cu toporul in cap noapte in somn ,ma injura ma insulta si nu vreau sa imi pun mintea cu ei pentru ca eu cred ca nu judeca , ce pot sa fac eu sa fiu sigur ca nu ma pot da afara din casa ,atat pe mine cat si pe fratele meu ,dar si sora mea sa aiba drpetul oricand sa vina acasa , cu chirie nu prea pot sa stau ca este chiar foarte mare ,si nici nu vreau pentru ca nu mi se pare corect ca sa facii copi si duapia sai dai pe strazi din cauza alcoolului mentionez ca eu imi platesc datorile lunare ce vin de la ap ,va rog frumos sa imi dati un sfat util ce pot sa fac ,ca ,cu ei am tot incercat sa vb si nu mai sint de inteles ei tot o tin a e casa lor si ca ma vor da afara din casa ,astpt indrumarile dv va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:25, 26 Septembrie 2010
cand am spus ca pot face acest lucru si fara a se ajunge in instanta, ma refeream , avand in vedere comportamentul parintilor dvs , la metode mai putin ortodoxe . :O

parerea mea este ca daca parintii vor apela la un avocat si vor introduce actiune in evacuare, vor avea sorti de izbanda . intrucat dansii nu sunt obligati sa va tolereze in imobilul dansilor, proprietate personala . din pacate pt dvs :sorry:

incercati totusi sa remediati relatiile, nu mai puneti la suflet si treceti cu vederea. alt sfat nu putem sa va dam .
eventual daca reusiti sa va gasiti o alta locuinta
situatia e cruda iar interventia mea este si mai cruda:- aveti pretentia sa locuiti in apartamentul lor?? suportati orice...au ales sa fie alcoolici...e o drama, dar e alegerea lor....In loc sa-i ajutati oricat de imposibil vi s-ar parea ce faceti? Va ganditi ca vi se cuvine ceva acolo?? Vi se cuvine doar sa-i suportati. Sa le multumiti zilnic ca va permite sa locuiti acolo...
CULMEA!!! Ati ajuns sa credeti ca de fapt e tocmai invers:- lor li se permite sa locuiasca in apartamentul lor!!! Reveniti-va!!! Platiti pretul neputintei proprii:- chiar daca acest pret inseamna sa va suportati parintii bolnavi.
Eu cred ca normalitatea este cea care sa fie regula.
Nu sunt ei de vina cum sunt parintii lor.
Puteau fi de vina parintii pt cum sunt copii lor.

Dreptul si moralitatea trebuie sa conlucreze.
Dreptul de proprietate exista dar parintii trebuie sa nu fie josnici.
Justitia nu ii va ajuta prea mult pe astfel de parinti si daca va exista posibilitatea de a se respinge actiunea de evacuare acest lucru se va intampla.
In acest caz nu ar fi vorba de nicio incalcare a dreptului de proprietate.

avocat Claudiu Lascoschi
din aceeasi normalitate pe care o invocati face parte si alcoolismul...este nedorit, dar exista!!! in acest caz acei oameni au nevoie de ajutor, nu sa fie judecati...in nici un caz judecati de copilul caruia ii acorda la varsta maturitatii un acoperis.
din aceeasi normalitate face parte si conceptia conform careia nu-ti intemeiezi o familie impovarand doi parinti care te-au crescut...ti-ai intemeiat o familie?- cauta independenta! fiecare are dreptul la viata, dar in cazul de fata mie mi se pare o atitudine condamnabila din partea copilului ajuns la varsta maturitatii si una dramatica a unor parinti cazuti in patima bauturii...
Eu nu judec pe nimeni.Las instantele sa o faca.
Eu cel mult fac tot posibilul ca rezultatul sa iasa asa cum e corect si legal si in interesul clientului.

Eu cred ca si parintii aveau obligatia morala de a-si ajuta copii si nu sa ii terorizeze datorita betiei lor.
In ziua de astazi nu toata lumea are posibilitatea de a face ceva.
Daca are un salariu de 5-600 lei pe luna banii nu ii ajung nici macar de chirie.Nu mai vorbesc si de intretinere.

Din punctul meu de vedere se poate intampla ca actiunea si evacuare sa fie respinsa sau procesul sa aiba o durata foarte indelungata.Eu cred ca un astfel de proces poate ajunge la 5 ani.Mai cred ca ar putea depasi si 7 ani si de ce nu s-ar putea ajunge si la 10 ani, evident cu avocat angajat care sa stie ce are de facut.

Cu sigurata ca acesti copii isi vor cauta independenta intrucat in atatia ani la care se poate ajunge in privinta duratei procesului se pot intampla multe, mai ales daca avem in vedere faptul ca tutusi sunt parinti si copii...
Se pot si impaca...;)

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Evacuare lucianx lucianx cum poti scoate afara din casa pe cale legala niste persoane care nu mai vor sa iasa din casa de la parinti. anume o matusa si copii ei care sunt de vreo ... (vezi toată discuția)
Statutul soților în timpul apelului cristian damian cristian damian Întrebarea mea este dacă prima instanță a desfăcut căsătoria, iar una dintre părți a făcut apel, ce statut au acuma cei doi (foști) ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copilului mamma mamma sotul meu adecedat in urma cu 2 luni.din casatoria noastra a rezultat un copil.pe timpul cat sotul meu a trait am locuit cu soacra mea(apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)