avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... raspundere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

raspundere

Cum pot ,trage la raspundere o persoana-in mod direct si personal,careia i-am vandut o autoutilitara.Cumparatorului i-au fost inmanate:contractul de vanzare-cumparare,adev fiscala.Dupa 6 luni de la vanzare,cumparatorul a fost surprins de o camera pt.rovignieta,bineinteles acesta refuzand sa plateasca amenda,care a venit pe numele meu-vanzator.AM CONTESTAT AMENDA IN TERMENUL LEGAL DE 2 SAPTAMANI DE LA INSTIINTARE,AM INSTIINTAT-PRIN SESIZARE SCRISA SI ACTE DOVEDITOARE,SERVICIUL RUTIER JUDETEAN PT A FI DATA IN URMARIE MASINA.Doresc o chemare in judecata direct a cumparatorului,prin ce actiune o pot face?Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Rutiera - masina vanduta dar neradiata, amenda rovinieta zuz56 zuz56 Buna dimineata.In urma vanzarii ,unei autoutilitare-Dacia 1304,cumparatorul,nu si-a inscris masina pe numele sau-am incheiat actul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Auto, transcriere proprietar zuz56 zuz56 Buna ziua.Am vandut o masina-utilitara dacia 1304,am facut act vanzare-cumparare,i-am dat cumparatorului certificat fiscal.Acesta-cumparatorul,avea obligatia ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta auto vandut raspuns intampinare karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)