avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situație dificila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situație dificila

Am să va istorisesc pe scurt povestea mea.In anul 2001 am cunoscut o fata care avea un copil minor, de 4 ani dintr-o căsătorie anterioara,am decis sa ne mutam impreuna.M entionez ca copilul nu a primit niciodată pensie alimentara de la tatăl lui timp de 11 ani,timp în care l-am crescut ca pe copilul meu..... alocația de stat a primit-o niste rude de-ale ei care a crescut copilul până la vârsta de 4 ani.In 2006 am decis să ne căsătorim legal.In anul 2007 apare pe lume si copilul nostru însă,din cauza neînțelegerilor si comunicării slabe dintre noi în vara anului 2011 decidem să divortam,eu plec din casa iar ei rămân în apartamentul meu,proprietate personala.Datorita faptului că la mijloc era si un copil minor,instanta decide să plătesc o pensie alimentara in valoare de 150 roni.In anul 2012 ma recăsătoresc iar în anul 2014 apare pe lume o fetiță....fiind foarte starmtorat financiar ,cu un salariu mediu pe economie mi-a fost foarte greu să-mi onorez plată pensiei alimentare,insa mama mea mergea la ei lună de lună si ai ducea copilului tot ce era nevoie(îmbrăcăminte,mancare,etc).Datorită faptului că trăiam la o distanță de 80km de fosta mea familie nu îmi puteam permite să-mi vizitez copilul decât de 3-4 ori /an.In anul 2015 fac o mare "prostie"si ai pun apartamentul pe numele fostei soții fără ea să-mi achite vreun leu....a plătit decât taxele de vânzare cumpărare.... în schimb ai ceream sa nu ma de-a în judecată ptr.pensie alimentara.La începutul lunii martie,anul 2017 ea m-a dat în judecată pentru pensie alimentara, retroactiv din anul 2011 până în prezent,cu o mărire de pensie începând cu anul 2016.Ce mă sfătuiți sa fac,sunt oarecum debusolat...si nu vreau sa intru nici în incidenta art.305,cod penal.
Cel mai recent răspuns: ion_cristian73 , utilizator 11:38, 2 Aprilie 2017
În primul rând, pensia alimentară o va primi retroactiv pentru 3 ani din urmă, socotite de la data depunerii cererii în instanţă., deci 150x36=5400 lei.Dacă nu-i plătiţi de bunăvoie, mai plătiţi şi executorul, cca 1000 lei.
În instanţă, trebuie să duceţi adeverinţă de venit pe ultimele 6 luni şi să duceţi certificatul de naştere al copilului din noua căsătorie.
Aţi crescut copilul fostei soţii de bunăvoie.La fel, aţi făcut cadou casa dvs. fostei soţii, fără a fi obligat de nimeni.
Acum, legea vă obligă să plătiţi. Nu tot ce e imoral e şi nelegal.
Mulțumesc frumos ptr.raspuns
Știți în cât timp va trebui să plătesc aceasta suma restanta (pensia alimentara)???
Trebuie să vă înţelegeţi cu soţia, ca să nu se facă executare silită.În mod normal, legea nu permite reţinerea a mai mult de 50% din venit pentru plata unor datorii.Dvs. aveţi de plătit pensia alimentară 16,66% din venit, (dacă instanţa stabileşte acest procent, dar acesta este maximul legal ) şi restul, până la 50%, îl plătiţi lunar. Prin intervenţia executorului, veţi plăti la fel, numai îi veţi plăti şi onorariul.
E o idee cu slabe sanse, dar ar tb vazut contractul ala de vanzare-cumparare, daca ziceti ca nu v-a platit nimic pe apartament.
In rest, sunteti dator cu pensia de intretinere pe cei 3 ani din urma si pana la majoratul copilului (sau pana la 26 de ani daca isi continua studiile).

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare tanase_78 tanase_78 o persoana{cu care nu am fost casatorit,nu stiu daca cvonteaza}m-a dat in judecata dupa 10 ani pentru custodie si pensie alimentara.intrebare:ea poate cere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiva si drept de mostenitor pentru copil din afara casatoriei Livia Costescu Livia Costescu Sotul meu are un copil,in varsta de 22 ani rezultat dintr-o relatie anterioara casatoriei noastre. Desi l-a recunoscut, nu a platit pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara rebyelena rebyelena buna seara! va rog mult daca ati putea sa ma ajutati cu o informatie...am divortat si copilul era in italia la fosta soacra ,iar custodia este comuna si am ... (vezi toată discuția)