o persoana{cu care nu am fost casatorit,nu stiu daca cvonteaza}m-a dat in judecata dupa 10 ani pentru custodie si pensie alimentara.intrebare:ea poate cere doar custodie fara sa ceara si pensie alimentara?daca eu nu accept sa-i dau custodie si sa zicem ca obtin lucruyl asta,mai sunt obligat la plata pensiei alimentare,eu cred ca nu dar vreau sa fiu sigur.daca nu ma prezint la proces sunt in castig cu ceva?:(
parintele poate cere pensie alimentara oricand pt. minor, iar copilul poate cere singur cand devine major...daca face studii sunteti obligat la pensie pana cand acesta implineste 26 ani.
parintele care cere custodia, nu este obligat sa ceara si pensie alimentara desi acesta este un drept al copilului la care parintele nu are cum sa renunte.
Orice declaratie de renuntare cu privire la pensia de intretinere , data in forma scrisa , e lovita de nulitate absoluta
Aceasta reprezinta un drept al minorului la care nu se poate renunta , atentie la anumite "conventii " mentine sa induca in eroare fostul sot , pt anumite beneficii materiale , existand , posibilitatea , chiar retroactiv (daca exista o hotarare judecatoreasca ) de a cere aceasta pensie.
Se va judeca in lipsa si instanta va decide plata pensiei alimentare retroactiv maxim 3 ani!!!!!Va puteti apara invocand faptul ca, daca fosta sotie nu a cerut pana acum pensie alimentara ,inseamna ca nu a avut nevoie...jurisprudenta in domeniu va sustine cauza.Cine castiga in Instanta custodia copilului(incredintarea minorului spre crestere si educare),castiga si dreptul de a primi pensie alimentara,de la data introduceri actiunii!!!!Moral ar fi fost ,sa fi platit pensie alimentara pana acum....este un drept al copilului dv.,nu al fostei sotii!!!