avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare societate pentru activitatea unei fanfare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare societate pentru activitatea unei fanfare

Buna ziua, suntem un grup de artisti (dintr-o fanfara) si am vrea sa ne constituim intr-o forma de persoana juridica pentru a putea in urma spectacolelor date sa ne incasam banii ce ni se cuvin, dar nu stim ce varianta ar fi mai potrivita in asa fel incat fireste sa beneficiem de cele mai mici taxe catre stat. Va rugam sa ne sfatuiti. Multumim
Cel mai recent răspuns: danavaradi , utilizator 16:12, 1 Aprilie 2017
Forma Srl: 3% impozit pe venituri (poate fi redus la 1% daca aveti minim un salariat - cost lunar de aprox 700 lei) si 5% la dividend (profitul la sfarsitul anului).
Fiind o forma de asociere, fiecare membru al formatiei va detine o parte din societate proportionala cu aportul sau la afacere (egala sau diferite). Proportia va da si partea din profit care i se cuvine fiecaruia.
Aveti nevoie sa va numiti cel putin un administrator care sa va reprezinte legal.
Trebuie sa va organizati si din punct de vedere fiscal (contabilitate, salarizare).
multumesc pentru raspuns. as dori sa va mai intreb ceva: noi intentionam ca din suma de la fiecare spectacol sa platim cei 3% statului, iar restul sa ii impartim imediat. Inafara de impozitul respectiv mai exista alte taxe?noi nu vom face profit.....prestam niste servicii muzicale si vrem sa ne luam banii...e ok asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine percepe taxa suport artist? razvan79vl razvan79vl Buna ziua! Am un prieten ce este proprietarul unui bar si ar dorii sa organizeze un concert cu muzica rock cu o trupa din localitate! Intrucat nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe spectacole jipaangela jipaangela va rog sa ma ajutati la calcularea impozitului pe spectacole. Daca biletul de spectacol are pret de 7,06 lei la care se adauga taxa de timbru teatral 5% (0,37 ... (vezi toată discuția)
Taxe aplicabile biletelor la un eveniment Sdragos Sdragos Buna ziua, as dori sa organizez impreuna cu alte 3 persoane fizice un eveniment (petrecere) cu acces pe baza de bilete pentru ~300 de persoane. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)