avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

data de 4 sept 2004 a decedat tata in anul 2010 a murit fratele tatalui.in timpul vieti cei doi nu au facut succesiunea dupa parinti.intrebare; cum a putut copilul fratelui sa faca succesiunea dupa tatal sau daca sccesiunea dupa bunici nu a fost facuta de catre fii acestora
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 20:23, 13 Iunie 2017
Presupun ca succesiunea s-a facut numai pentru bunurile aflate in proprietatea parintilor, fara posibilele bunuri mostenite de la bunici.
Buna ziua!
vreau sa relatez mai detailat .am cerut de la primaria din localitate o copie din registrul agricol in care sa reiasa ce au detinut bunici l-am obtinut.dar nu apar in registru o casa si teren livada si gradina . bucataria de vara ,magazile.si 2 finare si padure de 3.5 ha si un teren agricol si intravilan de 4.5haCasa in anul 1981 a fost data (vinduta la muzeu) pina a fi data casa la muzeu a mai fost construita o casa. nici aceasta nu apare.. Dupa anul 1990 trenul de 4.5 ha un alt teren de cel mentionat mai sus a fost transformat in teren intravilan si s-a construit o vila.gradina si livada . varul meu face succesiunea dupa tatal sau(fratele tatalui meu) si motiveaza ca inaite sa moara bunicul nostru anul de deces 1957 iar fi trecut pe fratele tatalui nostru .Am cerut si o copie dupa cerere depusa de tatal meu in ani 1991-1997-200-2005 nu am primit. in schimb am primit titlu de propriettate pe terenuri agricole care stiam de ele pe o suprafata 9898 ha IN CARE PE TITLU APARE TATAL MEU SI FRATELE ACESTUIA SI INCA UN FRATE CARE A PLECAT IN ANUL 1974 (fugit) SI NU S-A MAI INTORS NICI PREZENT NU CUNOASTEM CE S-A 9INTIMPLAT CU EL M ENTIONEZA CA VARUL MEU L-A SCOS DIN TITLU DE PROPRIETAR toate cele ralatate mai sus i-au revenit varului nostru I-AM CERUT ACTELE CE AU STAT LA BAZA SUCCESIUNI FACUTA DE EL AM FOST REFUZATA SI MI S-A SPUS SA-MI CAUT DREPTATEA IN INSTANTA
TIN SA RECTIFIC ANUL DE DECS AL TATALUI MEU 2002.CE MA SFATUITI SA FAC. ASTEPT RASPUNS. MULTUMESC ANTICIUPAT!
E posibil ca bunurile de care vorbiti, constructii, sa nu fi fost realizate cu formele legale si din cauza aceasta sa nu figureze in registrul agricol. De asemenea e posibil ca unele ternuri sa fi fost transmise tot fara forme legale. Nu sunt nici jurist, nici notar. Raspunsul meu se bazeaza pe experienta personala, in urma catorva succesiuni, dar in cazul nostru nu au fost probleme cu actele. Mi-e teama ca singura solutie va fi apelarea la instanta de judecata. Teama e generata de timpul si " timpul " pe care va trebui sa-l aveti la dispozitie pentru a putea rezolva problema. Multa bafta !
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2017
LIVIU NISTEA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Pasi dezbatere mostenire PATRASCU_IUL PATRASCU_IUL Buna ziua, Rog pe aceasta cale ca un notar sau avocat sa ma ajutate cu pasii care trebuie urmati intr-un caz de mostenire si vanzare de terenuri. Iata sirul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua titlul de propietate e pe numele bunicilor sotului ... mioararadu mioararadu Buna ziua titlul de propietate e pe numele Bunicilor sotului meu bunica decedand in 1996 si bunicul in 1983 avand 4 copii din care socrul meu a decedat in 1993 ... (vezi toată discuția)