avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire de domiciliu

Buna seara am o problema, eu am fost casatorit a rezultat un copil ,care are varsta de 9 ani,in timpul acesta ea plecat in italia dandu-i procura pe timp de un an sa ia copilul cu ea.De un an jumate ia nu sa mai intors in tara cu copilul .acum va rog sa ma lamuriti daca noi nu suntem despartiti legal sunt obligat sa platesc pensie ptr copil? Noi avem o casa impreuna ce drepturi ar avea ea la partaj?va multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:37, 1 Aprilie 2017
Daca nu sunteti divortati si nu aveti nici o înțelegere legalizata prin care tu esti angajat sa platesti pensie alimentara copilului sau ordin de judecata prin care sa fi obligat să platesti, oficial nu trebuie. In ceea ce privesc bunurile comune avute, in mod normal, la divort se impart, asta iarasi daca nu cumva cand v-ati cununat civil nu ati incheiat si un contract cu clauze in caz de divorț.
-sunteti obligat sa va intretineti copilul. O faceti de bunavoie sau puteti astepta sa fiti obligat de instanta la cererea mamei.
-jumatate din valoarea casei si a bunurilor cumparate in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pricopimaya pricopimaya ce drepturi am in caz de divort in 2007 am plecat cu actualul sot in italia pe atunci nu eram casatoriti,fiecare salar il trimiteam acasa sa renovam casa unde ... (vezi toată discuția)
In timpul casatoriei neagu sorina neagu sorina Am facut o casa care e pe numele socrului,o masina pe numele sotului,o rata la cec si alte investiitii minore.Avem si o fetita impreuna ,avand 4 ani.Suntem ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare nicola123 nicola123 buna seara.Daca eu nu am platit pensia alimentara primului meu copil, pentru o perioada mai lunga, iar acum am inceput sa i-o platesc mamei copilului, mi se ... (vezi toată discuția)